boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Boetekleed

Ian McEwan

3.7
31 waarderingen
  • ISBN: 9061697484
  • Jaar: 2005
  • Uitgeverij: Manteau
  • Druk: 1ste
  • Genre: Romans
  • Pagina's: 416
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Delphi
Meer kenmerken

Op de heetste dag van de zomer van 1935 ziet de dertienjarige Briony Tallis hoe haar zus Cecilia haar kleren uittrekt en een duik neemt in de vijver in de tuin van hun landhuis. Cecilia’s vriendje Robbie Turner begluurt haar. Aan het eind van diezelfde dag zijn de levens van alledrie voorgoed veranderd. Robbie en Cecilia hebben een onvoorstelbare grens overschreden, en zijn beiden het slachtoffer geworden van Briony’s verbeelding. Centraal staat een diepgaand en ontroerend onderzoek naar schaamte, boetedoening en vergeving.

13 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Boetekleed (13)

eindelijk uit! dit verhaal kon mij absoluut niet boeien: -( veel te literair naar mijn zin geschreven. denk niet dat ik ooit nog een boek van deze auteur ga lezen.

Ja, boek is verfilmd, engelse titel is Atonement. Geweldig boek en geweldige film!

Hallo allemaal, Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar is dit niet verfilmd? De film heet Atonment, heeft iemand die gezien? Het verhaal lijkt namelijk heel erg op het boek, wat ik uit de recenties kan lezen. Maar misschien heb ik dat mis? Groetjes Phuong

Een 13 jarig meisje begaat door haar fantasie een vreselijke fout. Haar eigen leven en dat van anderen zal nooit meer zijn als het geweest is. Mooi beschreven, indrukwekkend. Het schuldgevoel dat je nooit meer kwijt raakt. Een zeer passende titel. Echt een bijzonder boek.

Sja,het is me nog nooit gebeurd dat ik echt een boek dichtklap voor ik hem uit heb maar,ik kon hier echt niet door komen ik was al 2 weken aan het lezen en kwam er achter dat dit toch niet mijn soort genre is,helaas!

het is een bijzonder boek. het doet een enorm beroep op je verbeeldingskracht, en is misschien juist daardoor zo mooi, zij het dat het boek ook een behoorlijke traagheid heeft. tot aan blz. 150 ongeveer ging dat goed. het was mooi en boeiend genoeg g...

lees verder

het is een bijzonder boek. het doet een enorm beroep op je verbeeldingskracht, en is misschien juist daardoor zo mooi, zij het dat het boek ook een behoorlijke traagheid heeft. tot aan blz. 150 ongeveer ging dat goed. het was mooi en boeiend genoeg geschreven. toen werd ik steeds ongeduldiger. ik wilde nu toch wat meer actie. maar ziedaar, vanaf blz. 170 ongeveer kreeg ik mijn zin. ik ben trouwens nog niet klaar met het boek. er blijft het één en ander om over na te denken/te verwerken. het is trouwens helemaal een boek om een tijdje in te lezen en het dan even weg te leggen. ik denk dat het anders ook niet echt tot zijn recht komt. er is te veel wat het verdient om op je in te laten werken.

Ik vond het een aardig verhaal. Wat me alleen wel tegenviel waren de lange en trage zinnen die de auteur gebruikte en ook vond ik dat het lang duurde voordat er enige spanning in het verhaal kwam. Het gedeelte waarin wordt beschreven hoe de slachtoffers van de tweede wereldoorlog worden verpleegd vond ik wel heel beeldend en treffend geschreven.

Het ultieme verhaal hoe door een volgehouden leugen het leven voor eeuwig verpest kan worden, zowel voor de halsstarrige leugenaar als de slachtoffers. Absolute topper van McEwan. Het grijpt je naar de keel. De verfilming was trouwens ook prachtig. Een van de weinige films die volledig aan de opgewekte beelden in het boek beantwoordde, vond ik. Dus deze ene keer was de film even goed als het boek.

Boetekleed is in mijn ogen een absolute aanrader. De tijd waarin het verhaal zich afspeelt is perfect beschreven en mijn fantasie sloeg dan ook al snel op hol. Wat kan een mens toch prachtige beelden crieëren in zijn of haar hoofd als het boek je daadwerkelijk raakt. Met een diepe zucht van voldoening heb ik het boek gesloten.

Boetekleed is een boek dat je bij de strot grijpt. MacEwan bouwt de spanning heel, heel langzaam op met schijnbaar niets zeggende middelen. Telkens als de spanning oplost, betekent dat voor de lezer nauwelijks een bevrijding: er blijkt net iets ander...

lees verder

Boetekleed is een boek dat je bij de strot grijpt. MacEwan bouwt de spanning heel, heel langzaam op met schijnbaar niets zeggende middelen. Telkens als de spanning oplost, betekent dat voor de lezer nauwelijks een bevrijding: er blijkt net iets anders te gebeuren dan hij voorzag en nieuwe spanning ligt op de loer. MacEwan schrijft prachtige, bijna ouderwetse zinnen en hij is uiterst origineel zonder dat een overdaad aan originaliteit het boek om zeep helpt. Boetekleed is een genoegen om te lezen en toch.....Er is iets wat bij mij bleef knagen. Ik had soms neiging stukken over te slaan, ik had soms een gebrek aan betrokkenheid, waardoor ik het boek eerder met mijn hoofd dan met mijn hart ging lezen. Op de een of andere manier slaagt MacEwan er niet in echt mededogen voor zijn karakters op te roepen. Misschien creeert hij daarvoor teveel afstand

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie