boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

De Duisternis valt

Karine Giébel

3.9
16 waarderingen
  • ISBN: 9789044322712
  • Jaar: 2009
  • Uitgeverij: The House of Books
  • Druk: 1ste
  • Genre: Literaire thrillers
  • Pagina's: 288
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Wanneer inspecteur Benoit Lorand wakker wordt, weet hij niet waar hij is. Onbekende muren en geuren. Een kelder. En vooral: tralies. Hij is een gevangene. Een mooie vrouw komt hem bezoeken. De herinneringen komen terug: haar auto was kapot, hij had haar naar huis gebracht. Hij had haar omhelsd. En daarna… een zwart gat. Wie is zij? Waarom heeft ze hem opgesloten? Hij denkt aan zijn zoon. Zijn vrouw. Zal hij hen ooit nog terugzien? Langzaam dringt de verschrikkelijke realiteit tot hem door. De vrouw vertelt hem over haar zus, verkracht en vermoord, enkele jaren geleden. Ze is tot alles bereid om hem deze misdaad te laten bekennen. Hoe kan hij haar overtuigen dat hij niets met de moord te maken heeft?

9 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over De Duisternis valt (9)

Dit is mijn eerste boek van deze auteur en wàt voor één. Super de super spannend vanaf de eerste bladzijde tot de laatste. Dit is een boek die je in één keer wilt uitlezen, nagelbijtend spannend (letterlijk en figuurlijk) met een verassend plot. Ik heb er met volle teugen van genoten!

Een meesterwerk, ik heb zelden zón spannende thriller gelezen. Vanaf de eerste bladzijde houdt de spanning je in zijn greep en dit duurt tot aan de laatste bladzijde. Het verhaal wordt prikkelend geschreven dus je moet doorlezen. Een topper!

De duisternis valt is een boek dat vooral draait om twee personen: hoofdinspecteur Benoît Lorand en Lydia Hénaudin. De overige karakters hebben in feite een bijrol. Een bijrol die overigens onmisbaar is voor het verhaal. Dat verhaal speelt zich voo...

lees verder

De duisternis valt is een boek dat vooral draait om twee personen: hoofdinspecteur Benoît Lorand en Lydia Hénaudin. De overige karakters hebben in feite een bijrol. Een bijrol die overigens onmisbaar is voor het verhaal. Dat verhaal speelt zich voornamelijk af in de kelder van een oud woonhuis diep verscholen in een bos. Hier wordt Lorand door Lydia gevangen gehouden. Een gevangenschap die allesbehalve aangenaam is. In de kelder ondergaat Lorand allerlei vernederingen en takelt hij zienderogen af. Hoe zal hij zich voelen als hij eenmaal bevrijd is? De duisternis valt is een boek dat erg vlot leest. Ik vond dat het geen moment langdradig was. Wel vind ik dat het onderwerp overeenkomsten heeft met de boeken Hartzeer en Hartendief van Chelsea Cain: een politieman die door een vrouw gevangengehouden en gemarteld wordt. Verrassend vond ik de afloop. Een afloop die ik niet had verwacht. Het boek van Karine Giébel is in ieder geval een aanrader voor de liefhebber van de zwarte thriller.

wow wat een spannend boek wat dit,het sleept je heel snel mee naar het eind. Je blijft mee puzzelen wie hier achter zit. Maar dat het einde heel verrassend inderdaad ,ik had het liever een vijf gegeven.....

De duisternis valt is een droevig stemmend boek. Hoe dat komt, wordt naarmate het verhaal vordert steeds duidelijker. Politieman Benoît Lorand wordt op een ochtend wakker in een duistere, koude kerker van een afgelegen huis. Hij neemt het niet zo na...

lees verder

De duisternis valt is een droevig stemmend boek. Hoe dat komt, wordt naarmate het verhaal vordert steeds duidelijker. Politieman Benoît Lorand wordt op een ochtend wakker in een duistere, koude kerker van een afgelegen huis. Hij neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw en is ook de avond tevoren bezweken voor een knappe jonge vrouw en met haar meegegaan naar huis. Hij is in haar val gelopen: zij haat hem omdat zij ervan overtuigd is dat hij 15 jaar geleden haar toen 11-jarige tweelingzus heeft verkracht en vermoord. En voordat zij hem vermoord wil ze hem laten bekennen en gaat heel ver in haar methoden om hem zover te krijgen. Maar hoe zwak het vlees van Benoît ook is, zijn geest is sterk. Hij weet dat hij het niet heeft gedaan en blijft ondanks alle martelingen die hij ondergaat – en waardoor hij steeds verder verzwakt – ontkennen. Intussen wordt er door zijn collega's driftig naar hem gezocht, heel lang zonder resultaat. Te lang?? Het boek oogt als een simpele thriller, mede door de bladspiegel, het taalgebruik en de ruime marges. Hierdoor leest het boek als een speer en als je eenmaal de gang te pakken hebt, is het boek ook zo uit. Ondanks laaiend enthousiaste beschrijvingen over het boek elders op het internet, ben ik wat dubbel over het boek. Ik vond het wel goed en spannend om te lezen, maar aan de andere kant kreeg ik geen vat op de meeste karakters. Er wordt weinig tot niets over ze verteld, bijvoorbeeld over de Parijse inspecteur Fabre. Af en toe vertrekt hij voor een paar dagen naar Parijs, maar wat hij doet of denkt wordt niet duidelijk. Ook van de vrouw van Lorand kreeg ik niet echt hoogte. Ze houdt heel veel van haar man, weet van zijn ontrouw maar tolereert dat (zegt ze). Waarom krijg ik dan geen hoogte van haar? Wat voelt zij bij de verdwijning van haar man? De lezer komt het niet echt te weten. Wat ik wel echt goed beschreven vond, is de langzame opbouw van de spanning tussen gijzelnemer (Lydia) en gegijzelde (Benoît). De schrijfster weet heel mooi de intensiteit van Lydia's gevoelens te beschrijven, waardoor ik in ieder geval begreep waar haar gedrag vandaan kwam. Het eind van het boek is onverwacht maar doet recht aan de hele opbouw van het verhaal.

Prachtig mooi boek!! Kon het echt niet weglegen,zo spannend. Alleen het einde vond ik te schokkend.....

Ik kan het eigenlijk alleen maar eens zijn met de reactie van Piper hieronder. Wat een supergoed, superspannend boek. Soms erg gruwelijk maar niet te. En het einde is inderdaad een beetje ongewoon. Ik zou zeggen LEES DIT BOEK, dit is een echte aanrader en hij heeft bij mij dikverdiend een plaatsje in mijn top tien gekregen.

Supergoed ! superspannend ! Het is de eerste keer dat dit me overkomt : ik sympathiseerde met de moordenaar/martelaar ! Ik kon haar enigszins wel begrijpen. Ik denk, achteraf bekeken, dat de schrijfster een soort van wraak ofzo wou nemen op een man o...

lees verder

Supergoed ! superspannend ! Het is de eerste keer dat dit me overkomt : ik sympathiseerde met de moordenaar/martelaar ! Ik kon haar enigszins wel begrijpen. Ik denk, achteraf bekeken, dat de schrijfster een soort van wraak ofzo wou nemen op een man of de mannen. Ik denk dat ze ooit bedrogen geweest is want het is zo geschreven dat je de haat voelt en dat je voelt dat ze mannen wil straffen. En het einde is ook zo ..... raar ? Nee, niet raar, ongewoon ? In ieder geval is vind het heel goed geschreven en een aanrader !

Dit boek heb ik redelijk vlot uitgelezen; het boeide me omdat ik meteen al goed in het spannende verhaal zat. Je wilt graag weten hoe het verder loopt. Het leest als een trein. Makkelijk lettertype. Het verhaal heeft een verrassend einde.

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie