boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

De Gaudí sleutel

Esteban Martin, Andrue Carranza

3.2
5 waarderingen
  • ISBN: 9789022993613
  • Jaar: 2008
  • Uitgeverij: A.W. Bruna
  • Druk: 1ste
  • Genre: Literaire thrillers
  • Pagina's: 320
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Delphi
Meer kenmerken

Barcelona, 2006. Juan Givell verblijft in een bejaardentehuis.Maar Givell is niet zomaar een oude man.Hij heeft tachtig jaar lang Gaudí’s best bewaarde geheim verborgen moeten houden. Omdat hij langzaam zijn geheugen aan het verliezen is, wordt de noodzaak om de missie voort te laten zetten steeds groter. In een helder moment vertelt hij zijn kleindochter Maria over een eeuwenoude profetie en een relikwie, en wat die te maken hebben met Gaudí’s werk. Twee dagen later wordt hij vermoord.Voor Maria en haar vriend Miguel is het duidelijk dat zij de uitverkorene is om de profetie uit te laten komen.Het zal een race tegen de klok worden. Het geniale werk van Gaudí blijkt talloze complexe raadselen en aanwijzingen te verbergen die hen verder helpen.Maar niet zonder gevaren...

4 recensies

Recensies over De Gaudí sleutel (4)

Het verhaal speelt zich af in het Barcelona van Gaudí. Zowel in het heden als het verleden. Het werk van Gaudí speelt een erg belangrijke rol in dit boek. Een boek waarin raadsels moeten worden opgelost. Op zich is dit laatste een interessant gegev...

lees verder

Het verhaal speelt zich af in het Barcelona van Gaudí. Zowel in het heden als het verleden. Het werk van Gaudí speelt een erg belangrijke rol in dit boek. Een boek waarin raadsels moeten worden opgelost. Op zich is dit laatste een interessant gegeven en kan een boek bijzonder maken. In De Gaudí sleutel komen die raadsels niet tot zijn recht. Een beetje raadsel moet moeilijk op te lossen zijn. Met of zonder aanwijzingen. In het boek gaat het oplossen wel erg gemakkelijk. Dat is jammer. Hier had zoveel meer uitgehaald kunnen worden. De passages naar het verleden vond ik op sommige momenten wat langdradig. Mogelijk dat dit komt omdat hier de spanning ontbreekt. Een spanning die in het heden voor het overgrote deel wél aanwezig was. De schrijvers etaleren in het boek hun enorme kennis over de architect Gaudí. Dit resulteert erin dat de lezer na het lezen van het boek veel wetenswaardigheden rijker is. Interessant, maar niet altijd nodig. Hoewel het boek ongeloofwaardige elementen bevat, was het, ondanks het deels ontbreken van de spanning, redelijk lezenswaardig. Soms wat taai, maar dat is snel vergeten bij de spannendere hoofdstukken. Omdat ik geen tweeënhalve duim kan geven, heb ik het 'cijfer' afgerond naar boven.

Een spannend boek, het leest lekker en het speelt in een mooie omgeving: bij de bouwwerken van Gaudi. Maar naar mijn smaak bevatte het te veel ingredienten die ook in de Da Vinci code voorkomen. Het einde vond ik heel erg tegenvallen. Na alle slim opgezette raadsels en de vele gruwelijkheden, leek de eindhandeling in verhouding erg simpel. Ook het hoofdstukje over Afrika, vond ik wel erg ver gezocht.

Ik vond het een heel spannend boek, en heel goed geschreven ook. Ik moet zeggen dat ik niet echt akkoord ben met de vorige reactie. Ik vond niet dat de schrijvers het op het einde snel wilden afraffelen, echt niet. Voor mij was het een van de betere boeken.

Afgaande op de gegevens van het boek verwachtte ik een spannend boek, vol met op te lossen raadsels en speurtochten. Spannend is het op zich wel, maar ik vind het jammer dat de raadsels in een sneltreinvaart worden opgelost vooral aan het eind van het boek. Een lezer van dit soort boeken wil toch liever dat een raadsel moeilijk op te lossen is en een beetje meedenken. Het lijkt wel of de schrijvers aan het eind van het boek er snel klaar mee wilden zijn. Jammer er had zeker meer ingezeten.

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie