boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

De Hongerspelen

Suzanne Collins

4.4
75 waarderingen
  • ISBN: 9789047508083
  • Jaar: 2009
  • Uitgeverij: Uniekboek
  • Druk: 1ste
  • Genre: Jeugdboeken
  • Pagina's: 395
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Naomi
Meer kenmerken

Vierentwintig strijders worden gedwongen mee te doen. Alleen de winnaar overleeft! Zou je kunnen overleven in je eentje, in het wild, terwijl iedereen tegen je is? In de overblijfselen van een plek die ooit bekend stond als Noord-Amerika ligt het land Panem, een blinkende Capitol omgeven door twaalf af­gelegen Districten. Elk jaar worden de Districten door de Capitol gedwongen om één jongen en één meisje in de leeftijd van 12 tot 18 te sturen om deel te nemen aan de Hongerspelen - een bruut en angstaanjagend gevecht op leven en dood. Deze spelen worden uitgezonden op televisie ter vermaak van heel Panem. Overleven is de tweede natuur van de 16-jarige Katniss Everdeen, die dagelijks een strijd levert om haar moeder en jongere zusje van eten te voorzien door stiekem te jagen en eten te verzamelen buiten de hekken van District 12. Wanneer Katnissa - zusje de aangewezen strijder is voor de komende Hongerspelen, werpt Katniss zich op om haar plek in te nemen. Ze weet dat dit haar doodvonnis kan betekenen. Haar enige kans om te overleven, ligt in haar vermogen steeds de juiste afweging te maken. Kiest ze voor overleven of voor vriendschap? Voor de liefde of voor haar leven? Voor samen of alleen? Voor elk wat wils: niet alleen voor lezers, maar ook voor tv-kijkers, gamers, avonturiers en liefhebbers van: Spanning: wie zijn de strijders en wie overleeft? Avontuur: overleven in een spectaculair avontuur met onvoorspelbare afloop Vriendschap en liefde: zijn vriendschap en liefde een betrouwbare raadgever in een spel op leven en dood? Moed: hoeveel moed is nodig om je eigen leven op te offeren voor een ander?

29 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over De Hongerspelen (29)

Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen.  Het is weer eens wat anders, dit boek dat ik te leen kreeg van m'n nichtje van 12. Ik had dus een braaf meisjesboek verwacht...niet dus. Spannend is het zeker en de wereld wa...

lees verder

Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen.  Het is weer eens wat anders, dit boek dat ik te leen kreeg van m'n nichtje van 12. Ik had dus een braaf meisjesboek verwacht...niet dus. Spannend is het zeker en de wereld waar mensen gebruikt worden als pion voor een hogere macht ronduit beangstigend (verschilt dus niet zoveel van de hedendaagse aarde) Wat ik interessant vond is dat de integere Katniss uiteindelijk zover meegaat in het spel dat ze verraad pleegt jegens zichzelf en anderen, al is het natuurlijk een kwestie van overleven .

De hongerspelen lees vlot weg en is zeer origineel. Toch had ik stiekem gehoopt dat het allemaal nog wat spannender zou zijn, wat meer sinister zou worden en onder de huid ging zitten in plaats van 'alleen maar' doodslag en overleven in de wildernis/arena. Ik hoop dat de volgende delen nog wat donkerder zullen zijn want dan zal het, naar mijn mening, nog meer een eigen feel krijgen en met kop en schouders boven het gros in YA-land uitsteken.

Na al die positieve reacties had ik hoge verwachtingen van dit boek en ik ben absoluut niet teleurgesteld! Wat een geweldig boek! De spanning voelde ik al vanaf de eerste bladzijde en de overwinningen maar ook de wanhoop is ongelofelijk goed beschreven. Ik ga heel gauw deel 2 lezen!

Naar aanleiding van de film en de hype rond het boek, heb ik besloten om het boek te gaan lezen. Een beetje fantasy-achtig boek met de hongerspelen in de arena. Een beetje surrealistisch verhaal met kinderen die de anderen moeten gaan vermoorden. Toch boeide het boek me wel en wilde ik verder lezen wat er met Katniss gebeurd. Al was het plot vanaf het begin wel duidelijk. Het was een echt vakantieboek, de spanning was aanwezig, maar de schrijfwijze was niet erg moeilijk.

Zoals het geval is bij velen onder ons, ben ik het boek gaan lezen door aanraden van andere mensen die me vertelden dat het toch echt een heel ander soort boek is dan je verwacht. De situatie, het land panem dat onderverdeeld is in twaalf districten ...

lees verder

Zoals het geval is bij velen onder ons, ben ik het boek gaan lezen door aanraden van andere mensen die me vertelden dat het toch echt een heel ander soort boek is dan je verwacht. De situatie, het land panem dat onderverdeeld is in twaalf districten en er ieder jaar hongerspelen worden georganiseerd, werd me uitgelegd door een vriendin en op dat punt 'brak' ik, om het maar zo te zeggen. Ik wilde het gaan lezen maar stuitte enigszins op wat problemen met de bib en dergelijke. Toen ik het uiteindelijk te pakken had, hadden mijn zussen het voor mijn neus weggepikt en eerst gelezen. Eén dag heb ik erover gedaan het uit te lezen en de dag erop ben ik naar de cinema gegaan om de film te gaan zien; de verfilming sloeg me niet tegen, maar ik had er op een vreemde manier iets anders van verwacht. Ik denk ook dat je veel mist van het verhaal als je het boek niet hebt gelezen maar de film wel gezien. Kleine details van het verhaal maar. Ik vraag me alleen af hoe het Suzanne Collins is gelukt nog twee delen vervolgend op dit boek te schrijven. Het ziet eruit dat ik dat alleen zal weten door het te lezen.. op naar Vlammen, dus! Ik wil het iedereen dus duidelijk aanraden mits je enkel naar het verhaal kijkt en niet te veel concentreert op de stijl en taal, die me soms wat tegenstak. Dit kan natuurlijk te danken zijn aan de vertaling.. als je de kans hebt, lees het dan in de originele taal!

Oh, dit boek is echt spannend! De hele reeks is eigenlijk geweldig! Laten we allen hopen dat de film even goed is!! x jenneve

Voor mij een zeer positief verrassend boek. Ik hou helemaal niet dan dit genre boeken maar door de goede recensies over dit boek ben ik het toch gaan lezen. Romantiek, spanning, familie en onderdrukking komen allemaal in de boek voor. Zeker de moeite waard om te lezen! Op naar deel 2 Vlammen!

Alles is al over dit boek gezegd en ik ben het er helemaal mee eens,GEWOON LEZEN !

Een reuze spannend boek, de Hongerspelen, met ingehouden adem heb ik 'm zitten lezen. Toppertje wat mij betreft. En nu op naar deel II

Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen. Je blijft gewoon lezen. Inmiddels ben ik in het 2e deel bezig en heb alweer heel wat blz gelezen. Dit boek heb ik waarschijnlijk ook zo weer uit! Heel begrijpelijk dat dit boek bij veel mensen in hun top 10 staat.

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie