boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

De Laatste brief

Sarah Blake

4
4 waarderingen
  • ISBN: 9789047516095
  • Jaar: 2010
  • Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
  • Druk: 1ste
  • Genre: Theologie
  • Pagina's: 384
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Sandra
Meer kenmerken

1940. De Amerikaanse radiojournaliste Frankie Bard verslaat vanuit Londen als eerste vrouw de oorlog. Terwijl er elke nacht bommen vallen en joodse vluchtelingen in paniek door Europa vluchten, probeert Frankie het juiste verhaal te vinden dat Amerika tot actie zal bewegen. Aan de andere kant van de oceaan, in Franklin, Massachusetts, luistert Iris James naar Frankies uitzendingen. Ze weet dat het een kwestie van tijd is voor de oorlog ook haar dorp bereikt en als chef van het postkantoor ziet ze het als haar taak om andermans geheimen te bezorgen en te bewaren. Ook het doktersechtpaar Will en Emma Fitch luistert elke avond naar Frankie. Wanneer Will besluit haar woorden ter harte te nemen en naar het front te gaan, botsen de levens van de drie vrouwen op onverwachte wijze. De laatste brief is een verhaal over sterke vrouwen, de impact van oorlog en het belang van nieuws. Zelfs nieuws dat nooit de geadresseerde bereikt.

4 recensies

Recensies over De Laatste brief (4)

De laatste brief neemt je mee naar de jaren 1940-1941. Drie personen spelen de hoofdrol,Iris,Emma en Frankie wiens karakters prachtig worden neergezet. Frankie Bard, de Amerikaanse journaliste in Londen gedurende het eerste gedeelte van de 2e WO, Iri...

lees verder

De laatste brief neemt je mee naar de jaren 1940-1941. Drie personen spelen de hoofdrol,Iris,Emma en Frankie wiens karakters prachtig worden neergezet. Frankie Bard, de Amerikaanse journaliste in Londen gedurende het eerste gedeelte van de 2e WO, Iris James de chef van het postkantoor en Emma Fitch de echtgenote van de plaatselijke arts in Franklin, Cape Cod. Hun levens worden op een bepaalde manier verbonden met elkaar. Het verhaal wordt vanuit de verschillende personages verteld,je leeft met ze mee,voelt hun emoties. Een prachtig geschreven roman die zeer het lezen waard is.

Mooie roman waarin Sarah Blake feiten haar verhaal mooi door elkaar weeft. Stoere vrouw die Frankie!

Wat doe je als je weet dat jouw bericht het leven van een ander verwoest? Dat is het verhaal dat wordt verteld in de debuutroman “De laatste brief” van de Amerikaanse Sarah Blake. Dit verhaal speelt zich af ten tijde van de tweede wereldoorlog. H...

lees verder

Wat doe je als je weet dat jouw bericht het leven van een ander verwoest? Dat is het verhaal dat wordt verteld in de debuutroman “De laatste brief” van de Amerikaanse Sarah Blake. Dit verhaal speelt zich af ten tijde van de tweede wereldoorlog. Het is echter niet weer een roman over WO II zoals we er al vele van kennen. Het is een boek dat vertelt over de impact die de gruwelijkheden in Europa op de levens van de mensen aan de zijlijn, in Amerika, hebben. Het is een oorlogsverhaal dat niet plaatsvindt op het slagveld, maar het verhaal vertelt van de levens van drie Amerikaanse vrouwen. Levens die met elkaar verbonden raken op een onverwachte en bijzondere wijze. De drie vrouwen, Frankie een oorlogscorrespondente die werkzaam is in Europa , Iris chef van het postkantoor in Franklin op Cape Cod en Emma de jonge vrouw van de dokter in Franklin , zijn door het lot met elkaar verbonden. Frankie doet, vanuit Engeland, verslag van de oorlog in Europa voor de radio. In Amerika luisteren Iris en Emma naar haar rapportages. Wanneer hun levens samen komen worden ze gedwongen, door de manier waarop zij in contact komen met elkaar, op een andere manier naar hun eigen leven en hun eigen waarheiden te kijken. Ze krijgen de mogelijkheid de levensloop van de ander te beïnvloeden. Uiteindelijk worden de vrouwen gedwongen keuzes te maken die niet in lijn liggen met hun opvattingen over leven en werk. Door dat het verhaal vanuit de verschillende personages wordt verteld voel je met alle drie de vrouwen mee, zit je midden in het verhaal en zijn de emoties van de vrouwen bijna tastbaar. Het is een verhaal dat onder je huid kruipt en je aan het denken zet over je rol in het leven en het leven van anderen.

Indrukwekkend verhaal wat zich aan de rand van het slagveld van de tweede wereld oorlog afspeelt. Het verhaal zit ingenieus in elkaar, de schrijfstijl vond ik wat afstandelijk waardoor het verhaal bij mij niet binnenkwam zoals het binnen had kunnen komen.

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie