boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

De Noodkreet in de fles

Jussi Adler-Olsen

4.4
50 waarderingen
  • ISBN: 9789044615999
  • Jaar: 2010
  • Uitgeverij: Prometheus
  • Druk: 1ste
  • Genre: Thriller
  • Pagina's: 494
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze flessenpost hebben gevonden. Deze bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Mørck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens. Mørck en Assad ontdekken in de loop van het verhaal dat er van de talrijke religieuze sekten die er bestaan in Denemarken, meerdere zijn die te maken hebben gehad met een of andere vorm van afpersing. Verschillende sporen, het onderzoek naar de oude ontvoering en een actuele ontvoeringszaak kruisen elkaar. Dit leidt tot een spannende achtervolging en een jacht op de in het nauw gedreven crimineel en eindigt in een onvermijdelijke, bloedstollende ontknoping.

14 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over De Noodkreet in de fles (14)

Carl en zijn kornuiten krijgen een flessenbrief in handen die al wat jaren oud is. Adler-Olsen neemt ons mee in een duister avontuur van een zieke geest en de benauwdheid van zwaar gelovige maar vooral kleine Deense gemeenschappen.Het wordt een bepro...

lees verder

Carl en zijn kornuiten krijgen een flessenbrief in handen die al wat jaren oud is. Adler-Olsen neemt ons mee in een duister avontuur van een zieke geest en de benauwdheid van zwaar gelovige maar vooral kleine Deense gemeenschappen.Het wordt een beproefd concept dat uitstekend uitgewerkt wordt. De personages, hun persoonlijke omstandigheden plus een realistische kijk op de (Deense) maatschappij. Spannend tot de laatste pagina, maar wat Adler-Olsen, in mijn opinie, vooral siert is zijn herkenbare en realistische stijl van schrijven. Situaties als wilde achtervolgingen, schiet en steek partijen, zijn geloofwaardig. Dat maakt deze man tot een zeer goede thriller schrijver. De mix van spanning, menselijkheid en vooral humor zijn grote pluspunten.

Heerlijke detective die ik in 1 ruk heb uitgelezen. Ik wil ook de andere delen lezen, dus het was echt de moeite waard. Gelukkig had ik een paar dagen vrij, want wegleggen was erg moeilijk! Het heeft alles wat ik in een detective zoek: een goed opgebouwd verhaal, humor en prima uitgewerkte personages voor een detective. Met veel plezier gelezen. De andere delen komen zeker ook nog aan de beurt.

Het derde boek uit de serie Q van Jussi Adler-Olsen en wederom een topper. Nog beter als de eerste twee boeken. Wederom een superspannende boek met vele verrassende wendingen, die de spanning in het boek alleen maar laten toenemen. Wie is toch precie...

lees verder

Het derde boek uit de serie Q van Jussi Adler-Olsen en wederom een topper. Nog beter als de eerste twee boeken. Wederom een superspannende boek met vele verrassende wendingen, die de spanning in het boek alleen maar laten toenemen. Wie is toch precies de moordenaar en waar zijn de ontvoerde kinderen verstopt. De samenwerking tussen Carl Morck en Assad brengt regelmatig een glimlach op mijn gezicht tijdens het lezen, Jussi Adler-Olsen weet dit met humor te omschrijven. Dit keer ook weer Rose/Yrsa die hun helpt de moordenaar de vinden. De schrijfwijze van Jussi Adler-Olsen vindt ik heel prettig, de spanning blijft continu aanwezig in het boek. De personages worden duidelijk omschreven en je krijgt er een duidelijk beeld bij. Soms expres een beetje vaag, maar dat voegt spanning toe.

een heel knap in elkaar gezet boek. en ik vind de personen ook zo leuk, daar leef je helemaal in mee! las het boek in 2 dagen uit.

Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen. Hoewel Carl Mørck geen stomme gast is, zou ik hem toch adviseren om eens een dienstwapen mee te nemen en voor back up te zorgen Maar ja, dat zou dan natuurlijk ten koste gaan van de spannende climax. Deel drie uit de Q-serie is een pareltje. Spanning, plot en schrijfstijl zijn geweldig. Maar de karakters maken wat mij betreft de Q-serie tot een echte topper. Mørck, Assad en Rose vormen een wereldtrio in thrillerland.

Wat heb ik weer ontzettend genoten van Carl Morck en zijn assistenten Assad en Rose. De laatste 150 blz. heb ik achter elkaar uitgelezen, ik moest gewoon weten hoe het afliep . De hoofdpersonen leer je met ieder boek beter kennen, hoewel er bij Assad...

lees verder

Wat heb ik weer ontzettend genoten van Carl Morck en zijn assistenten Assad en Rose. De laatste 150 blz. heb ik achter elkaar uitgelezen, ik moest gewoon weten hoe het afliep . De hoofdpersonen leer je met ieder boek beter kennen, hoewel er bij Assad nog genoeg raadsels zijn, zoals ook Morck ontdekt. Het plot met de moorden en ontvoeringen is ontzettend goed in elkaar gezet. Ook het feit dat je regelmatig leest over hoe de moordenaar denkt en doet maakt het allemaal alleen maar spannender. Op naar de volgende !

Morck ontvangt een nauwelijks leesbare briefje dat als flessenpost jaren geleden in Schotland is aangespoeld. Na omzwervingen belandt het uiteindelijk op zijn bureau en hij duikt in het verhaal en komt zo op het spoor van vermiste kinderen uit streng...

lees verder

Morck ontvangt een nauwelijks leesbare briefje dat als flessenpost jaren geleden in Schotland is aangespoeld. Na omzwervingen belandt het uiteindelijk op zijn bureau en hij duikt in het verhaal en komt zo op het spoor van vermiste kinderen uit streng orthodox christelijke families. Wat is er gebeurd en waarom is er nooit aangifte gedaan? De moordenaar blijkt er zeer macabere praktijken op na te houden en het kost Morck en Assad heel veel moeite om de feiten en gruwelijkheden boven tafel te krijgen. Weer een supergoed en spannend deel uit de serie boeken rondom Morck en Assad die inmiddels hulp hebben gekregen van een bij een ander bureau weggestuurde secretaresse/assistente Rose. Prachtig eigenzinnig type; leuke aanvulling op de nurkse Morck en de geheimzinnige Assad.

Mooi, mooi, mooi. Alleen erg dom van me dat ik nu toch met het derde deel ben begonnen. Ik had eerst "De vrouw in de kooi" moeten lezen, en ik had nog wel een lijstje gemaakt... Gelukkig maakt het voor het verhaal niet zo veel uit, maar toch.... Ik ga zeker de andere delen nog lezen, deze vond ik in ieder geval erg spannend en origineel.

Na een iets minder tweede deel, weet Jussi Adler-Olsen mij weer helemaal voor zich te winnen met dit derde deel in de Q reeks. Het is in zijn compleetheid gewoon hartstikke spannend en het sleept je helemaal mee in het verhaal. Dit is nu één van de boeken die je liever niet uit hebt, omdat je weet dat het daarna weer even duurt voor je je weer zo kunt laten gaan in het verhaal. Gelukkig ligt deel 4, 'Dossier 64' hier al klaar op de plank, dus binnenkort mag ik weer genieten!

Van begin tot eind een superspannend boek!

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie