boekkaft

De Stalker

Helen Vreeswijk

4.4
8 waarderingen
  • ISBN: 9789022319321
  • Jaar: 2006
  • Uitgeverij: Manteau jeugd
  • Druk: 1ste
  • Genre: Thriller
  • Pagina's: 366
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Marjamar
Meer kenmerken

De vijftienjarige Leonie is een populair meisje en heeft een leuke vriend. Haar leven loopt op rolletjes, tot ze op een dag een vreemd telefoontje ontvangt. Aanvankelijk denkt ze dat het een dwaze grap is van enkele vrienden, maar al snel blijkt dat niet het geval te zijn. De onbekende belt steeds vaker, ook 's nachts. Leonie probeert hem te negeren, maar dat maakt haar belager alleen razend. In haar jaszak vindt ze dreigbrieven waarin hij haar duidelijk maakt dat hij steeds weet waar ze is, met wie ze is, wat ze aanheeft. Leonie wordt paranoïde en durft nauwelijks nog de deur uit. Haar stalker maakt haar leven tot een hel.

6 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over De Stalker (6)

'De stalker' vind ik gezien schrijfstijl en verhaallijn meer een boek voor jeugd dan voor volwassenen, hoewel het thema 'stalking' mensen van alle leeftijden zal aanspreken. Het boek leest snel (ook wel logisch bij een Young Adultboek) en het verhaal...

lees verder

'De stalker' vind ik gezien schrijfstijl en verhaallijn meer een boek voor jeugd dan voor volwassenen, hoewel het thema 'stalking' mensen van alle leeftijden zal aanspreken. Het boek leest snel (ook wel logisch bij een Young Adultboek) en het verhaal vond ik oké, maar ook niet meer dan dat. Een flink aantal dingen zijn goed uitgewerkt (je merkt dat schrijfster zich in het thema verdiept heeft), op sommige punten miste ik dit (vooral waar het politieonderzoek en -verhoor betrof). Vooral vond ik het jammer dat mij al vanaf het begin duidelijk was wie de stalker was.

Ik heb eerder Overdosis gelezen van Helen Vreeswijk en dat vond ik een goed boek, maar daar heb ik dan ook alles mee gezegd. De Stalker ligt wel meer in mijn straatje, maar ook deze was voor mij niet meer dan een tussendoortje wat lekker snel weglees...

lees verder

Ik heb eerder Overdosis gelezen van Helen Vreeswijk en dat vond ik een goed boek, maar daar heb ik dan ook alles mee gezegd. De Stalker ligt wel meer in mijn straatje, maar ook deze was voor mij niet meer dan een tussendoortje wat lekker snel wegleest. Zeker geen boek waarbij ik op het puntje van mijn stoel zit van spanning. De uiteindelijke dader was voor mij ook niet echt verrassend en ergens voelde ik dit al aankomen. Het leest ontzettend makkelijk, waardoor ik bij zowel Overdosis als bij dit boek sterk aanvoelde dat het hier om een Young- Adult boek ging. Daar is verder niets mis mee, want ook die lees ik erg graag maar toch had ik meer van dit boek verwacht. Ik vind het ook echt een boek wat jongeren zouden moeten lezen. Voor mij echter kan ik er niet meer van maken dan dat ik me er prima mee vermaakt heb.

Ik vond het een erg mooi, ontroerend, spannend en intrigerend verhaal. Je hoort vaak over stalkers, maar dan heb je niet het flauwste benul hoe ze een leven kunnen beïnvloeden. Helen heeft dit prachtig weten te verwoorden. En ik vond de ontknoping toch redelijk verrassend. Ik had het ergens wel verwacht, maar kon bepaalde punten niet lijmen, dus ik heb toch tot het laatste moment niet geweten wie de dader was..

Een prachtig jeugdboek is dit en uiteraard ook te lezen voor volwassenen. Ik raak steeds meer gecharmeerd van deze schrijfster, nu ik een aantal boeken van haar gelezen heb. Deze is absoluut één van haar besten. Ik leefde helemaal met Leonie mee en haar familie. Om helemaal gek van te worden als je leven wordt beheerst door een stalker. Een schitterende ontknoping !!

Dit is zeer zeker een aanrader om te lezen. Ik heb nu al een aantal boeken gelezen van Helen maar ik vond dit boek tot nu toe het beste. Dat komt o.a. door het feit dat er in dit boek maar één verhaallijn is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het b...

lees verder

Dit is zeer zeker een aanrader om te lezen. Ik heb nu al een aantal boeken gelezen van Helen maar ik vond dit boek tot nu toe het beste. Dat komt o.a. door het feit dat er in dit boek maar één verhaallijn is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het boek Overdosis. In overdosis speelde het verhaal van de recherche ook een hele grote rol, in dit boek veel minder. Het ging echt over Leonie (de hoofdpersoon) en haar stalker. Voor mij bleef tot het eind toe onduidelijk wie nu die zogenaamde stalker was. De ontknoping vond ik geweldig.

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie

Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven

Log in