boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

De Theeroos

Jennifer Donnelly

4.2
37 waarderingen
  • ISBN: 9026983336
  • Jaar: 2003
  • Uitgeverij: Unieboek
  • Druk: 1ste
  • Genre: Romantische fictie
  • Pagina's: 717
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Delphi
Meer kenmerken

Oost London 1888; de jonge Fiona Finnegan werkt net als haar vader in de theefabriek van William Burton. Haar vader, een bevlogen vakbondsman, krijgt op zijn werk een onverklaarbaar ongeluk waaraan hij overlijdt. Vanaf dat moment wordt Fiona's leven een hel en verliest ze bijna iedereen die haar dierbaar is. Ze is onbedoeld getuige van een gesprek tussen Burton en een van zijn mannen en weet dan dat haar eigen leven ook gevaar loopt. Ze vlucht naar New York. Daar breidt Fiona een bescheiden winkel uit tot een keten van uiterst succesvolle theesalons. Ondertussen zint zij op wraak totdat het moment daar is om terug te gaan naar Londen, de geesten uit het verleden het zwijgen op te leggen en de gevaarlijke confrontatie aan te gaan mei de enige man die haar leven kan verwoesten.

18 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over De Theeroos (18)

Ik heb alle boeken van Jennifer Donnely gelezen, ze lezen gemakkelijk weg en toch vindt ik het jammer als ik ze weer uit heb. Ben benieuwd naar haar volgende boek "de wilde roos",

Lekker leesbaar boek. Beetje voorspelbaar en ook een tamelijk hoog bouquetreeks-gehalte. Echt vakantieboek of leuk als tussendoortje voor al het zwaardere werk.

Wat een heerlijk ontspannende leeservaring met dit romantische en meeslepende verhaal over de jonge Engelse Fiona, die voor veel in 't leven moet knokken, dat gaat haar overigens goed af. Jammer dat 't boek uit is!

ik had dit boek al een tijdje liggen en moest echt wat moed verzamelen om te beginnen in deze dikke pil, maar ik heb er absoluut geen spijt van! Een prachtig levensverhaal over de arme 17-jarige Fiona uit Whitechapel en hoe ze haar grote liefde en ha...

lees verder

ik had dit boek al een tijdje liggen en moest echt wat moed verzamelen om te beginnen in deze dikke pil, maar ik heb er absoluut geen spijt van! Een prachtig levensverhaal over de arme 17-jarige Fiona uit Whitechapel en hoe ze haar grote liefde en haar familie verliest en dan naar New York vlucht met haar kleine broertje. Ze ontwikkelt zich tot een gevierd zakenvrouw. Je leeft helemaal mee met haar en haar nieuwe familie die ze in New York heeft ontmoet en krijgt veel respect voor deze jonge vrouw met haar doorzettingsvermogen. Ik heb werkelijk genoten van dit boek, het romantiek-gehalte had voor mij soms iets minder gemogen maar ik vond het in dit verhaal niet storend. Al met al 5 duimpjes waard en ik wil ook z├ęker de Winterroos nog gaan lezen.

Mooi, romantisch, meeslepend, op z'n tijd spannend is allemaal van toepassing op dit boek. De schrijfstijl zorgt er tevens voor dat je dit boek alleen maar wilt uitlezen. Alle factoren om 5duimpjes te verdienen zijn aanwezig. Maar persoonlijk vond ik het eind iets te vergezocht en toevallig. Om die reden krijgt DeTheeroos van mij 4 duimpjes. Verder is dit boek gewoon een aanrader. Ik heb er vele heerlijke leesuurtjes mee gehad.

Ik ben het eigenlijk wel eens met Plantje, ik vond het echt een mooi boek maar zo enthousiast als de rest ben ik niet. Ten eerste vind ik het lettertype niet fijn lezen, dat had anders gekund en was het boek waarschijnlijk ook een stuk dunner en daardoor makkelijker te lezen. De schrijfstijl vond ik een beetje simpel en kinderachtig, maar daardoor leest het vrij makkelijk en vlieg je door het boek heen.

Met veel plezier heb ik deze dikke pil gelezen. Als je er eenmaal in begint wil je alleen maar doorlezen. Alle elementen komen voor in dit boek. Het is natuurlijk voornamelijk een roman maar het is zo nu en dan ook spannend en ontroerend. Het is een ...

lees verder

Met veel plezier heb ik deze dikke pil gelezen. Als je er eenmaal in begint wil je alleen maar doorlezen. Alle elementen komen voor in dit boek. Het is natuurlijk voornamelijk een roman maar het is zo nu en dan ook spannend en ontroerend. Het is een boek met positieve uitstraling met hier en daar een komische noot. Personen, plaatsen en omstandigheden worden uitvoerig en nauwkeurig beschreven zonder ergens langdradig te zijn. Ik ben een echte thrillerfan maar soms moet je eens afwisselen en open staan voor een ander genre boek; het heeft mij zeer zeker niet teleurgesteld, in tegendeel, het is een echte aanrader!!

Grappig; ik heb dit boek al een tijdje op mijn nog te lezen stapel liggen en wordt door de enthousiaste reacties steeds nieuwsgieriger naar dit boek. Het gaat zeker mee naar de camping in de zomervakantie!

Een fantastisch boek die ik in een paar dagen heb uitgelezen. Je leeft helemaal mee met Fiona en Joe. Wat een moedige vrouw is die Fiona, ze blijft sterk ondanks alle tegenslagen, dood en ellende. Een hartverwarmend verhaal, haar vertrek naar New Yor...

lees verder

Een fantastisch boek die ik in een paar dagen heb uitgelezen. Je leeft helemaal mee met Fiona en Joe. Wat een moedige vrouw is die Fiona, ze blijft sterk ondanks alle tegenslagen, dood en ellende. Een hartverwarmend verhaal, haar vertrek naar New York waar ze een eigen bedrijf begint, hoe ze uiteindelijk uitstijgt boven de armoede die ze heeft gekend.Een heerlijk boek, die je meeneemt en voorlopig niet weer loslaat.Ik heb er van genoten en het boek krijgt een plaatsje in mijn top 10. Een absolute aanrader !

Ik heb het DIKKE boek gelezen, maar ik vind het een glad verhaal. EEn dik Bouquet verhaal, alles komt en loopt zeer soepel.

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie