boekkaft

De Verbouwing

Saskia Noort

3
74 waarderingen
  • ISBN: 9789041409713
  • Jaar: 2009
  • Uitgeverij: Anthos
  • Druk: 1ste
  • Genre: Romans
  • Pagina's: 276
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon. Maar schijn bedriegt. Mathilde is eenzamer dan ooit. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een ‘groene’ aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanig chantabele positie dat er geen uitweg meer mogelijk lijkt. De verbouwing gaat over de maakbaarheid van het hedendaagse leven en de bijkomende druk om te presteren en er goed uit te zien. Waar ligt de grens: hoe ver ga jij?

35 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over De Verbouwing (35)

Het klinkt allemaal heel erg spannend maar het boek viel mij behoorlijk tegen temeer omdat ik de voorgaande boeken van Saskia heb gelezen en dus bepaalde verwachtingen had, die zijn met dit boek niet uitgekomen. Nee, meer dan ** heb ik er niet voor over! Jammer!!

Het klinkt allemaal heel erg spannend maar het boek viel mij behoorlijk tegen temeer omdat ik de voorgaande boeken van Saskia heb gelezen en dus bepaalde verwachtingen had. 2 sterren

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo! Dat is toch wel de boodschap die dit boek nalaat. Vlot verhaal over Mathilde die het helemaal gemaakt lijkt te hebben. Getrouwd en kind, een eigen kliniek voor plastische chirurgie en...

lees verder

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo! Dat is toch wel de boodschap die dit boek nalaat. Vlot verhaal over Mathilde die het helemaal gemaakt lijkt te hebben. Getrouwd en kind, een eigen kliniek voor plastische chirurgie enz. Maar het is toch allemaal niet zo rooskleurig als het lijkt en dan is daar haar ex-vriendje uit haar jeugd om haar uit de brand te helpen..... Titel en kaft magnifique gekozen en hoewel het verhaal natuurlijk wel voorspelbaar is, heb ik erg van dit boek genoten. Een aanrader!

Een vlot geschreven boek dat leest als een trein. Een lekker tussendoortje. Ik vond het zeker geen thriller en de spanning begint, vind ik, pas veel te laat in het verhaal.

Je kunt wel zien dat smaken verschillen. Ik vond dit in tegenstelling tot al haar andere boeken, het beste boek van Saskia Noort. Eindelijk eens een goed uitgewerkt verhaal zonder teveel seks er bij te betrekken. Ik vond veel van haar andere boeken vaak alleen maar over seks gaan en daardoor totaal niet spannend, maar dit boek was een welkome afwisseling. Ik geef het 4 duimpjes!

Lekker boek wat vlot leest, maar echt spannend werd het niet. Wel probeerde ik me te verplaatsen in Mathilde: wat zou ik gedaan hebben? Maar dat je je in zo'n korte tijd zo volledig in de penarie kunt werken, ongelofelijk. Het ging ook wel erg vlug van kwaad naar erger. De tweede helft van het boek kon mij in ieder geval beter boeien dan de eerste helft; er kwam wat meer spanning in en de vaart zat er goed in.

Echt spannend vond ik De Verbouwing niet. Ik vond het meer een psychologische thriller en zelfs dan was het zwak. Maar toch blijf ik deze boeken lezen omdat ze gewoon lekker makkelijk weglezen.

Onvoorstelbaar dat een schrijfster die ooit zo veelbelovend begon, per boek zoveel slechter wordt. De verbouwing is voor mij het absolute dieptepunt. Een vergezocht verhaal, dat ook nog eens voorspelbaar is. Het verbaast mij iedere keer weer om dit boek in de top 10 te vinden. Oké; de schrijfstijl is makkelijk. Maar wat mij betreft is daarmee ook direct al het goede over dit boek gezegd. Ik vind het boek één grote desillusie en alle media-aandacht dus ook zwaar overdreven.

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie

Je moet ingelogd zijn om een recensie te schrijven

Log in