boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Gevangen woorden

Ginny L. Yttrup

3 waarderingen
ISBN:
9789029708845
Jaar:
2011
Uitgeverij:
The House of Books
Druk:
1ste
Genre:
Romans
Pagina's:
352
Originele taal:
Nederlands
Toegevoegd door:
Clas
Meer kenmerken

De tienjarige Kaylee Wren praat niet meer sinds haar aan drugs verslaafde moeder haar aan haar lot overliet bij een gevaarlijke man in een afgelegen caravan. Met de stilte als haar enige schuilplaats, leert Kaylee woorden uit een woordenboek dat haar moeder achterliet.

‘Ik verzamel woorden. Ik bewaar ze in een doosje in mijn hoofd. Ik zou ze het liefst in een echte doos bewaren, in een heel mooie, een schoenendoos misschien beplakt met bloemetjespapier. En elke keer als ik er zin in heb, zou ik de doos openen, er velletjes papier uitnemen en de woorden lezen en ze allemaal tegelijk voelen. De doos zou ik dan kunnen verstoppen. Maar de woorden zijn veiliger in mijn hoofd. Daar kan hij ze niet van me afpakken.’ Zo begint de bloedstollend mooie roman van Ginny Yttrup. Een verhaal over twee beschadigde mensen wier paden elkaar kruisen. Want niet alleen de kleine Kaylee begeeft zich in een benarde situatie, ook de 34-jarige Sierra Dawn probeert pijnlijke herinneringen te verdringen. Als de twee elkaar ontmoeten
leren ze om het verleden een plek te geven.

3 recensies

Recensies over Gevangen woorden (3)

In het begin van het boek wist ik echt niet wat ik er van moest denken beetje vreemd vond ik het,maar hoe verder je ging het werd alleen maar mooier en mooier,en zeker niet te vergeten heel heftig. Zeker als je leest dat het op waarheid is gebaseerd kun je van respect spreken voor diegene die het boek geschreven heeft. Normaal houd ik niet van deze onderwerpen je word er zo triest van maar dit boek heeft het wel erg mooi weergeven en laat je ook de mooie kanten weer zien.Top boek

Wat een prachtige roman. Kippevel en tranen.

Mooi geschreven verhaal waarin twee werelden samenvloeien. Kaylee Wren, 10 jaar en Sierra Dawn 34. Allebei hebben ze een heftig verleden te verwerken. Ik moest er eerst even inkomen, maar daarna was ik verkocht.

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie

Jouw waardering voor dit boek: 0
Dizzie

Let op!

Let op: Je bevindt je nu in de speeltuin van Dizzie. Dit is een testomgeving.
Dat betekent dat alles wat je hier invult of aanpast uiteindelijk verwijderd wordt. De aanpassingen worden ook niet opgeslagen bij je profiel.

Aanpassingen op het huidige Dizzie.nl worden natuurlijk wel gewoon opgeslagen.