boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Herfstlied

Simone van der Vlugt

3.4
76 waarderingen
  • ISBN: 9789041414007
  • Jaar: 2009
  • Uitgeverij: Anthos
  • Druk: 1ste
  • Genre: Literaire thrillers
  • Pagina's: 288
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Als journaliste voor de cultuurpagina van het Leidsch Dagblad heeft Nadine het prima naar haar zin,maar eigenlijk zou ze het liefst schrijfster worden. Net als ze erin slaagt een uitgever voor haar werk te interesseren,wordt Leiden opgeschrikt door de moord op een jonge vrouw. Samen met haar collega’s zit Nadine boven op het nieuws,waar ze steeds meer bij betrokken raakt. Als de vermoorde vrouw uiterlijk een sterke gelijkenis met Nadine blijkt te vertonen, kan ze de gebeurtenissen niet meer als toeval afdoen en beseft ze dat zij en haar zestienjarige dochter Mariëlle gevaar lopen. Vooral als de moordenaar meer slachtoffers maakt, die allemaal in Nadines omgeving verkeren.

35 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Herfstlied (35)

Herfstlied was mijn eerste kennismaking met Simone van der Vlugt. Ik wist dus niet wat ik kon verwachten. Of Van der Vlugt een van de grootste Nederlandse thrillerschrijfsters is, zoals op het achterkaft staat vermeld, kan ik op basis van alleen dit ...

lees verder

Herfstlied was mijn eerste kennismaking met Simone van der Vlugt. Ik wist dus niet wat ik kon verwachten. Of Van der Vlugt een van de grootste Nederlandse thrillerschrijfsters is, zoals op het achterkaft staat vermeld, kan ik op basis van alleen dit boek nog niet beoordelen. Feit is in ieder geval dat Herfstlied me erg goed bevallen is. Vanaf de eerste bladzijden heeft het boek me geboeid. Ondanks dat het begin nog geen grote spanning in zich had. Dat vind ik met thrillers vaker zo. Dat zal vooral komen omdat het verhaal eerst nog wat op gang moet komen. De personages moeten worden voorgesteld en dat heeft wat tijd nodig. Na een paar hoofdstukken, deze zijn stuk voor stuk erg kort en dat komt de vaart ten goede, heeft ieder van die hoofdstukken wel een mate van spanning. Want er gebeurt wat én het lijkt ook een aanwijzing dat er in het volgende hoofdstuk ook weer wat gaat gebeuren. Naarmate het verhaal vordert, neemt de spanning toe. Zeker als het verhaal de helft heeft gepasseerd. Verdachten dienen zich aan. Verdachten vallen weer af. En zelfs Nadine, de spil waar het verhaal om draait, wordt enigszins verdacht. Tot de werkelijke dader van een aantal moorden zich aandient. Verrassend, want aanvankelijk lag dat helemaal niet voor de hand. Herfstlied is een goed geschreven boek met een prima opbouw van spanning. Het leest als een trein. Op sommige momenten zelfs als een TGV. Een prima boek als tussendoortje, maar ook goed om er eens lekker voor te gaan zitten. Wat mij betreft is het dus zeker een aanrader.

Ik lees de boeken van Simone van der Vlugt altijd met veel plezier. Ze zijn vlot en lekker spannend. Dit boek vond ik alleen wat minder. Het verhaal kwam heel erg traag op gang en alleen de laatste 10 bladzijden vond ik echt spannend. Toch heb ik me wel met dit boek vermaakt.

Het is een echt vakantieboek: niet nadenken, gewoon lezen. Ik vond het wel erg jammer dat het zo voor de hand lag wie de dader was. De schrijfster probeerde het heel onvoorspelbaar te maken, maar daardoor weet je dat het de minst voor de handliggende personage is.

Over het algemeen lees ik de boeken van Simone met veel plezier. Ook dit was geen straf. Ik vond het wat stroef en traag beginnen. Ik had helaas niet direct binding met de personages, maar de spanning die net over de helft van het boek begon, maakte het helemaal goed. De moordenaar kwam wat onverwachts en ik vond de plot wat ongeloofwaardig, maar ik heb wel genoten

Echt een goed boek!!!! tnt een van de mooiste die ik van Simone van der Vlucht heb gelezen. Leest makkelijk, en het blijft tot het einde spannend. Je blijft je steeds afvragen wie nou de dader is.

Dit boek net uitgelezen naast me neer gelegd. Zoals altijd een makkelijk boek om te lezen van Simone, je vliegt er doorheen. Of dat goed is, ik heb er in ieder geval een goed gevoel bij. Het is een spannend boek en ik probeerde te raden wie nu de dader is, maar het blijft tot het einde toe spannend.

Net dit boek dichtgeklapt, heb er een paar heerlijke lees uurtjes mee gehad. Had in het begin het idee dat het wat simpel was geschreven maar had daar later geen moeite meer mee. Naarmate je verder vordert in het boek komen er steeds meer mogelijke verdachten aan je voorbij, maar de uiteindelijke 'dader' had ik absoluut niet verwacht! Een heerlijk boek weer van Simone!

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nu vind,ik heb het echt in een paar dagen uitgelezen en ook ik zag de dader niet aankomen en toch ben ik niet zo content met dit boek.Op de één of andere manier had ik er meer van verwacht. Ik geef het boek 4 duimpjes zodat het gemiddelde rond de 3 ½ duimpje komt en dat is precies mooi voor dit boek ! Op naar de volgende van Simone want ze blijft een favoriete auteur van mij !

Op zich een mooi boek wat makkelijk leest en erg spannend is. Het is alleen jammer dat het verhaal pas halverwege het boek op gang komt. Ook vond ik de ontknoping zeer verassend. Ik had een aantal ´daders´ in gedachten maar de uiteindelijke dader zat daar niet bij. Dat vond ik jammer. Hierdoor vond ik het verhaal een raar einde hebben.

supergoed boek!! leest erg makkelijk,ik had het boek in twee dagen uit. erg spannend en een zeer verrassend einde....

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie