boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Kijk niet weg

Linwood Barclay

4.4
22 waarderingen
  • ISBN: 9789022555545
  • Jaar: 2012
  • Uitgeverij: De Boekerij
  • Druk: 1ste
  • Genre: Thriller
  • Pagina's: 384
  • Taal: Nederlands
Meer kenmerken

Journalist David Harwood, zijn vrouw Jan en hun vierjarige zoontje Ethan spenderen een mooie dag in het Five Mountains-pretpark. Alles is zoals het moet zijn, tot Ethan ineens verdwenen is. In paniek gaan ze op zoek. Kort daarna vindt David hun zoontje terug, slapend in zijn wandelwagentje; maar nu is Jan zoek. De alarmbellen gaan pas goed rinkelen als blijkt dat het park geen registratie heeft van het toegangskaartje dat haar is verkocht, en dat ze niet voorkomt op de beveiligingstapes. Thuis is ze ook niet. Terwijl de politie David ervan verdenkt zijn vrouw te hebben vermoord met het verdwijningsverhaal als dekmantel, duikt hij in Jans verleden en komt erachter dat hij zijn vrouw eigenlijk nooit echt heeft gekend...

12 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Kijk niet weg (12)

Ja, zo euforisch als een boel andere lezers ben ik niet. Ik vond het een goed boek, met mooi verhaal, maar veel te onrealistisch en een beetje afgeraffeld ook. Verder zat ik niet op het puntje van mijn stoel, helaas.

Nou I am back hoor in de wereld van thillers,wat een geweldig boek was dit zeg. Ik denk dat er twee hoofdstukken in zaten waarvan ik dacht muwhaa maar toch waren die nodig in de rest van het verhaal.(de uitleg van de personen van het leven bij de krant) Verder kan ik er gewoon niks op aan merken want wat was het spannend zeg.

Het heeft een week geduurd maar toen heb ik het ook in 1 dag uitgelezen, wat een prachtig boek is dit. Tot laat vanacht gelezen omdat ik alleen maar wilde weten hoe het af zou lopen, en dat is niet zoals je denkt!

Gewéldig, heeft een plaats in mijn top 10 gekregen. Hele boek superspannend en op het einde toch ontroerend.

Heel levendig en spannend boek! De schrijver heeft je vanaf de eerste blz te pakken en het is een zware opdracht om het boek neer te leggen. Op het einde vind ik het net een beetje te veel van het goede en dat maakt dat het boek zijn geloofwaardigheid een deuk krijgt, densondanks vind ik het een supper triller ééntje van het betere soort. Tweede boek dat ik van de schrijver lees en het blijft snakken naar meer.

Wederom een geweldig goed boek van Barclay. Hij weet hele gewone mensen te plaatsen in hele extreme, of bizarre situaties. Zodanig dat je denkt dat het ook jou zou kunnen overkomen. Eén van mijn favoriete schrijvers van de laatste jaren :-).

Wat een geweldig goed boek. Ik heb hem in 2 dagen uitgelezen omdat ik hem gewoonweg niet kon wegleggen. Wat mij betreft ook de beste van deze schrijver. Het verhaal is spannend en heeft zoveel wendingen, dat niets is wat het lijkt. Een heel goed boek , alles klopt en daarbij een spectaculair plot!

Wat een ontzettend spannend boek! Barclay weet de lezer op het puntje van zijn stoel te houden! Elk hoofdstuk eindigt bijzonder spannend zodat je gelijk verder wilt met het volgende hoofdstuk. Op het einde gebeurt er zoveel dat het je af en toe een beetje duizelt en je snakkend naar adem verder leest. Voor iedereen die op zoek is naar een spannend boek, deze is het! Af en toe is het net of je in een film zit. Aanrader!

Dit is eindelijk weer zo een thriller die je niet weg kunt leggen. Ik vond het het beste boek van deze auteur tot nu toe, de verrassende wendingen en de aansprekende personages maken dit tot een meeslepende non-stop thriller. Aanrader eerste klasse!

"Kijk niet weg" is de 4e thriller die ik las van Linwood Barclay. Zijn vorige "Vrees het ergste" vond ik wat tegenvallen maar met "Kijk niet weg" maakt hij het weer helemaal goed. Het verhaal leest vlot weg en zit heel goed in elkaar.

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie