boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Man in het duister

Paul Auster

4.2
11 waarderingen
  • ISBN: 9789029566612
  • Jaar: 2008
  • Uitgeverij: Arbeiderspers
  • Druk: 1ste
  • Genre: Romans
  • Pagina's: 196
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Delphi
Meer kenmerken

August Brill herstelt in het huis van zijn dochter van een zwaar auto-ongeluk. Hij kan niet slapen, en dus vertelt hij zichzelf verhalen om niet te hoeven denken aan de recente dood van zijn vrouw en de verschrikkelijke moord op de vriend van zijn kleindochter.

9 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Man in het duister (9)

Dit was mijn eerste "Auster" en zeker niet de laatste.

Zo laaiend enthousiast als een aantal mensen hieronder ben ik niet na het lezen van Man in het duister, maar ik had deze bijzondere en bij vlagen ontroerende roman voor geen goud willen missen. Het verhaal stemt tot nadenken, da's een ding dat zeker is. En Austers schrijfstijl is natuurlijk weer om je vingers bij af te likken.

Er is weinig (niets eigenlijk) wat ik toe kan voegen aan alle lovende reacties hieronder. Wel wil ik kwijt dat ook voor mij Paul Auster tot één van mijn favoriete auteurs is gaan behoren. Halverwege vorig jaar kennis mee gemaakt, en wat ben ik daar blij mee!

In een woord: prachtig! De opeenvolging van kleine verhaaltjes en filmbeschrijvingen...als het geen boek maar een (tv) film zou zijn, dan zou je op het puntje van je stoel voor de beeldbuis zitten! Ik ben zeer benieuwd geworden naar andere boeken van Auster!

Voor mij is dit ook het eerste boek van Auster. Door de goeie recensies heb ik dit boek geplaatst in mijn 1010 challenge. Ik heb hem in één dag uitgelezen. Een boeiend exemplaar waar zoveel facetten van het leven wordt beschreven. Hoe moet je omgaan met zoveel verdriet en het leven weer oppakken... Vol bezieling geschreven !!

Nooit eerder iets van Auster gelezen maar na enkele positieve reacties hier op Dizzie begonnen aan een boek van hem. Met als gevolg dat ik meteen nog een boek van hem wil lezen. Een prachtig verhaal over een letterlijk gebroken gezin. Hoe om te gaan ...

lees verder

Nooit eerder iets van Auster gelezen maar na enkele positieve reacties hier op Dizzie begonnen aan een boek van hem. Met als gevolg dat ik meteen nog een boek van hem wil lezen. Een prachtig verhaal over een letterlijk gebroken gezin. Hoe om te gaan met het verwerken van verdriet, hoe verder te leven. Door het vertellen van bijzondere verhalen in de nacht zodat je niet aan de dood van je vrouw en wat je me haar hebt meegemaakt hoeft te denken. Het kijken naar films zodat je een film in je hoofd kan kwijtraken. Hoe pik je de draad van het leven weer op. Prachtig boek.

Inmiddels kan ik wel zeggen dat Paul Auster toch wel tot één van mijn favoriete auteurs behoort. Ik vind het zó knap dat je zo beheerst en boeiend een verhaal kan vertellen. Zijn onderwerpen zijn keer op keer bijzonder te noemen en geven de lezer stof tot nadenken. Briljant vind ik zijn schrijfstijl. Elke keer als ik een boek van Auster uit heb voel ik me een rijker mens!

NULL

Het gesprek dat opa met zijn kleindochter voert is net dat menselijke stapje verder dat ik in de NY-trilogie wellicht nog miste. Het maakt hen beiden tot mensen van vlees en bloed. In 1 adem uitgelezen.

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie