boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Negentien minuten

Jodi Picoult

4.4
39 waarderingen
  • ISBN: 9789044320732
  • Jaar: 2008
  • Uitgeverij: House of Books
  • Druk: 1ste
  • Genre: Romans
  • Pagina's: 541
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Delphi
Meer kenmerken

In het stadje Sterling in New Hampshire gebeurt bijna nooit iets - tot een leerling de plaatselijke middelbare school binnengaat en begint te schieten. Het voorval verandert de levens van iedereen die er zowel binnen als buiten de school mee wordt geconfronteerd. De inwoners zoeken niet alleen recht omdat ze de dagelijkse routine weer willen hervatten, maar ze proberen ook in het reine te komen met hun eigen rol in de tragedie. Josie Cormier, de tienerdochter van de rechter die deze zaak moet beoordelen, is de hoofdgetuige, maar zij kan zich niet meer herinneren wat zich pal voor haar ogen heeft afgespeeld. Naarmate het proces vordert, beginnen er breuklijnen zichtbaar te worden tussen de leerlingen en de volwassenen, waardoor de intiemste vriendschappen en families dreigen te worden vernietigd.

15 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Negentien minuten (15)

Het verhaal heeft iets weg van de Amerikaanse school shooting Columbine. Een vreselijk tragische gebeurtenis, maar niet alleen voor de slachtoffers. Het boek heeft mij laten realiseren dat bij dit soort afschuwelijke drama's er twee partijen slachtof...

lees verder

Het verhaal heeft iets weg van de Amerikaanse school shooting Columbine. Een vreselijk tragische gebeurtenis, maar niet alleen voor de slachtoffers. Het boek heeft mij laten realiseren dat bij dit soort afschuwelijke drama's er twee partijen slachtoffer zijn. Namelijk zowel de slachtoffers van de shooting, maar ook de schutter. Het verhaal belicht goed de drama die vooraf gaat voordat iemand tot zo'n daad over gaat. Het is nooit goed te praten. Dat is een feit. Een zeer indrukwekkend boek die ik iedereen kan aanraden!

Een prachtig boek. Het was echt raar, maar op een gegeven moment begon ik een beetje te begrijpen waarom hij zoiets verschrikkelijks heeft gedaan. Het is natuurlijk absoluut niet goed te praten, maar alsnog krijg je dat gevoel tijdens het lezen van dit boek. Het einde was ook heel onverwacht! Ik heb ook andere boeken van Picoult gelezen en ik kan ze stuk voor stuk aanraden! Een topschrijfster!

Helaas een zeer actueel boek, maar razend knap geschreven. Eens te meer wordt duidelijk dat pesten een onderschat fenomeen is. Gaandeweg het boek ga je sympathie voelen voor de dader, en je begint te begrijpen hoe hij tot zijn daad is gekomen. Je voe...

lees verder

Helaas een zeer actueel boek, maar razend knap geschreven. Eens te meer wordt duidelijk dat pesten een onderschat fenomeen is. Gaandeweg het boek ga je sympathie voelen voor de dader, en je begint te begrijpen hoe hij tot zijn daad is gekomen. Je voelt ook hoe het is om aan de andere kant, die van de slachtoffers te staan, het boek mondt toch uit in een climax, waardoor het ook het predikaat thriller had kunnen krijgen, nu wordt het aangemerkt als roman. De relatie Patrick-Alex had voor mij niet echt meerwaarde in het boek, al heeft Picoult dit waarschijnlijk toch bewust gedaan om de lezer even adempauze te gunnen, want als je er aan begint laat je het niet los. Alle reacties zijn vol lof, en ik sluit me er helemaal bij aan, topklasse.

Wat een ongelooflijk boek is dit! Het is geweldig geschreven en ontzettend aangrijpend. Ik heb mezelf meteen verdiept in enkele schoolschietpartijen en dan moet je toch wel even slikken... Een must-have-read voor iedereen!

Tjeee wat een onverwacht einde. 25 blz. vóór het einde denk je dat je weet wat er is gebeurd, en dat is al heel anders als dat je dacht... en dan BAMMMM 12 blz. verder blijkt het overdonderend anders te zijn. - Over een jongen van 17 jaar die dagelijks heel erg wordt gepest sinds zijn peutertijd. Op een dag draait hij door en schiet in negentien minuten op zijn school 116 schoten af. 10 mensen dood en veel zwaar gewonden. Lijkt op Columbine....

Verplichte kost voor iedereen.. Wat kan een kort moment in een kinderleven een heel verder leven op zijn kop zetten!!!! PESTEN moet gestopt worden. Dit boek zou verfilmd moeten worden!

Ik kan er alleen maar vol lof over dit boek spreken. Die vrouw kan schrijven! Echt niet normaal. Ik vond het erg leuk dat Patrick Ducharme niet alleen in De kleine getuige voorkwam, maar ook in dit boek en dat maakte het boek voor mij vanaf het begin al speciaal. Jodi wist me vanaf het eerste woord te boeien en ik leefde enorm mee met de hoofdpersonen Josie en Peter. En de plot was zo heerlijk onverwacht..

Ik had dit boek al heel lang in de kast liggen en zag er steeds tegenop om erin te beginnen omdat het zo dik is maar als ik geweten had wat voor een mooi boek het is was ik er veel eerder in begonnen. Echt een prachtig verhaal waarin goed wordt omsch...

lees verder

Ik had dit boek al heel lang in de kast liggen en zag er steeds tegenop om erin te beginnen omdat het zo dik is maar als ik geweten had wat voor een mooi boek het is was ik er veel eerder in begonnen. Echt een prachtig verhaal waarin goed wordt omschreven wat pesten met een opgroeiend kind kan doen en waar iemand toe in staat is die zo vernederd wordt. De karakters worden goed uitgewerkt zodat je een mooi beeld krijgt van de personen die een rol spelen in het boek. In het begin had ik een beetje moeite met de verschillende namen, gelukkig was ik hierop voorbereid. Dit boek zou iedere tiener moeten lezen, het geeft stof tot nadenken!

Ik heb heel erg aan de schrijfstijl moeten wennen. Niet alleen vond ik in het begin dat er veel personages op mij af kwamen, maar ook dat het wat 'van de hak op de tak' geschreven was. Ik heb dan ook even de tijd nodig gehad om hieraan te wennen, maa...

lees verder

Ik heb heel erg aan de schrijfstijl moeten wennen. Niet alleen vond ik in het begin dat er veel personages op mij af kwamen, maar ook dat het wat 'van de hak op de tak' geschreven was. Ik heb dan ook even de tijd nodig gehad om hieraan te wennen, maar doorlezen wordt toch uiteindelijk beloond Hoewel het niet goed te praten valt waarom de dader het deed krijg je toch een soort van begrip voor zijn daad. In Negentien minuten lees je wat pesten met iemand doet en hoe ver zoiets kan gaan! En dan het plot,... pfew!

Wat een goed boek!! Ik vond het ook erg prettig dat ' het waarom ' dat de dader het had gedaan zo goed beschreven was. Het verleden,het heden liep allemaal door elkaar maar,toch niet verwarrend. Je kunt het boek niet gauw weg gelegen omdat er zoveel vragen zijn die beantwoordt moeten worden,en toch ook nog een verrassend einde ook al weet je vrij snel wie de dader is!! Ik heb gelijk weer een boek van Jodi Picoult besteld,wat een schrijfster!!

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie