boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Tot de bodem

violet le roy

4.1
8 waarderingen
  • ISBN: 9789071501180
  • Jaar: 2008
  • Uitgeverij: Leonon Media
  • Druk: 1ste
  • Genre: Literaire thrillers
  • Pagina's: 400
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Delphi
Meer kenmerken

Tim Howard heeft een punt gezet achter een succesvolle voetbalcarriere bij topclub Arsenal. Zijn vrouw krijgt een baan aangeboden in Amsterdam. Ze verhuizen naar Amsterdam. Daar ontdekt zijn vrouw de waarheid omtrent de dood van Brian Jones, voormalig Rolling Stone. Ze sterft in een donkere gracht. Daarna wil Howard maar een ding: de moordenaar van zijn vrouw vinden.

5 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Tot de bodem (5)

Nadat ik onlangs het tweede boek van Violet Le Roy had gelezen (Medelijden met de duivel), heb ik gelijk dit boek bij de bieb gereserveerd. Tot de bodem is het debuut van deze auteur. Tim Howard, de hoofdpersoon, is een gevierd voetbalspeler geweest ...

lees verder

Nadat ik onlangs het tweede boek van Violet Le Roy had gelezen (Medelijden met de duivel), heb ik gelijk dit boek bij de bieb gereserveerd. Tot de bodem is het debuut van deze auteur. Tim Howard, de hoofdpersoon, is een gevierd voetbalspeler geweest bij Arsenal. Hij is Nederlander en wanneer zijn vrouw Jean als journaliste een baan in Amsterdam aangeboden krijgt, verhuist het hele gezin terug naar Nederland. Het leven lacht hen toe: ze zijn gelukkig, ze hebben een goede band met de familie in Engeland en er is geen vuiltje aan de lucht. Alles verandert wanneer Jean vermoord wordt en hun hele leven een leugen blijkt te zijn geweest. Jean heeft geheimen gehad die Tim één voor één ontdekt wanneer hij dieper in haar leven gaat graven. Wie heeft haar vermoord en vooral: waarom? Tijdens zijn zoektocht moet hij zijn eigen verleden onder ogen zien. In eerste instantie kabbelt het verhaal voort, maar hoe meer Tim over Jean te weten komt, hoe sneller de gebeurtenissen elkaar opvolgen. Violet Le Roy pakt de lezer in door heel gestructureerd steeds meer puzzelstukjes tevoorschijn te toveren. Goed uitgewerkt verhaal, maar het eind had iets soepeler gekund. Nu lijkt het net of de sneltrein van elkaar opvolgende acties te abrupt tot stilstand is gekomen. Het grote thema van het boek is niet de moord op Jean, maar het verleden van Tim waarin hij slachtoffer is geweest van een pedofiel. Le Roy weet dit met groot inlevingsvermogen te beschrijven, zodat het kippenvel je op de armen staat. De moord op Jean wordt opgelost, maar de moordenaar komt uit een heel onverwachte hoek. Zeer geslaagd debuut!

Violet Le Roy wordt op vrijdag 20 maart om 23.00 uur 's avonds in Cafe Dante Spuistraat 320 geinterviewd door journalist Koos de Wilt. Ben je nieuwsgierig? Laat je verrassen en kom in de Boekennacht van Amsterdam Wereldboekenstad op en rond het Spui ...

lees verder

Violet Le Roy wordt op vrijdag 20 maart om 23.00 uur 's avonds in Cafe Dante Spuistraat 320 geinterviewd door journalist Koos de Wilt. Ben je nieuwsgierig? Laat je verrassen en kom in de Boekennacht van Amsterdam Wereldboekenstad op en rond het Spui naar het live interview met Violet. Amsterdam Wereldboekenstad vindt Tot de Bodem een goed boek en nodigde Violet uit als enige thriller-auteur te midden van alle romanschrijvers, non-fictieschrijvers en dichters die vanaf 18.00 uur op het Spui aanwezig zullen zijn.

Ook ik sluit me helemaal aan bij de recensies hieronder, er valt weinig meer aan toe te voegen eigenlijk. Is een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt,en houd je er niet van,misschien toch maar eens proberen.

Ik sluit me eigenlijk aan bij de reacties hieronder. Pas aan het einde was ook echt het hele plaatje duidelijk. Ook inderdaad de manier (zie ook hieronder) waarop Violet het misbruik ter sprake brengt en macht, geld en status... Ja, dit verhaal zit g...

lees verder

Ik sluit me eigenlijk aan bij de reacties hieronder. Pas aan het einde was ook echt het hele plaatje duidelijk. Ook inderdaad de manier (zie ook hieronder) waarop Violet het misbruik ter sprake brengt en macht, geld en status... Ja, dit verhaal zit goed in elkaar. Eigenlijk is het ronduit afschuwelijk, zeker na het lezen van dit boek besef je wat mensen elkaar soms aan kunnen doen, hoe vertrouwen geschonden kan worden. Ik heb overigens de tip gekregen om niet vooraf de achterflap van het boek te lezen, dat zou teveel verraden. Daar heb ik me aan gehouden.

Nou Diana, ik heb er weinig aan toe te voegen. Echt een heel goed boek. Het heeft me van begin tot einde in een ijzeren greep vastgehouden. Ik ben de eerste dag tot de helft gekomen (er rent een peuter om me heen de hele dag) maar heb er 's nachts va...

lees verder

Nou Diana, ik heb er weinig aan toe te voegen. Echt een heel goed boek. Het heeft me van begin tot einde in een ijzeren greep vastgehouden. Ik ben de eerste dag tot de helft gekomen (er rent een peuter om me heen de hele dag) maar heb er 's nachts van wakker gelegen... wat is toch de rol van Clem? Hoe zit het nou met William... dus de volgende ochtend doorgestoomd naar het einde. Ik vind het ook bijzonder knap hoe Violet kindermisbruik omschrijft. Het geeft een heel duidelijk, maar zeer beangstigend beeld, wat (voor mijn gevoel) zeer goed overeenkomt met de vreselijke werkelijkheid. Het is echt een aanrader!!

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie