boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Tweestrijd (tijdelijk niet beschikbaar)

Linda Jansma

4.6
88 waarderingen
  • ISBN: 9789461090171
  • Jaar: 2011
  • Uitgeverij: Verbum Crime
  • Druk: 1ste
  • Genre: Thriller
  • Pagina's: 350
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Hanna's wereldje is perfect. Voor de buitenwereld althans, want al vanaf het begin van haar huwelijk met de rijke en gerenommeerde gynaecoloog Axel Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld. Sonja, ongedwongen en zelfstandig, werkt als rechercheur bij de Utrechtse politie. Ze is getrouwd met Maurice, een advocaat die leeft voor zijn werk en niets liever wil dan een gezin stichten, iets wat zijzelf helemaal niet ziet zitten. Als Sonja en Maurice de villa tegenover die van Hanna en Axel betrekken, raken hun levens ongewild met elkaar verstrengeld, wat een kettingreactie in werking zet, die niet meer te stoppen is. Wanneer Hanna ontdekt dat Axels verleden niet zo brandschoon is als ze altijd gedacht heeft, krijgen de gebeurtenissen een gevaarlijke wending, met ongekende gevolgen.

48 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Tweestrijd (tijdelijk niet beschikbaar) (48)

realistisch

Dit boek zag ik laatst in de krant staan en daardoor ben ik hem gaan lezen. De omslag sprak me aan en de beschrijving ook, omdat ik helaas bekent ben met het fenomeen huiselijk geweld al is dat alweer heel lang gelden. het heeft me erg aangegrepen al...

lees verder

Dit boek zag ik laatst in de krant staan en daardoor ben ik hem gaan lezen. De omslag sprak me aan en de beschrijving ook, omdat ik helaas bekent ben met het fenomeen huiselijk geweld al is dat alweer heel lang gelden. het heeft me erg aangegrepen alsof ik terug in de tijd ging. De gevoelens van Hanna zijn levensecht en haar angst voelbaar. De spanning is hoofdzakelijk onderhuids maar altijd aanwezig. Veel mensen zouden dit moeten lezen om te weten hoe het is als vrouwen mishandeld worden. Ze kunnen hier lezen hoe dat komt want het is wel makkelijk gezegt: ga dan weg, maar zo simpel is dat niet. Er spelen altijd andere dingen mee, waaronder toch liefde.EN dat is moeilijk aan de kant te zetten.

Tweestrijd

Het is een goed verhaal waarvan je wilt weten hoe het afloopt, vandaar dat je het boek moeilijk kunt weg leggen.
Er worden wel veel details bechreven, waardoor ik de neiging heb om tussen de regels door snel verder te lezen.
De houding van Hannah maa...

lees verder

Het is een goed verhaal waarvan je wilt weten hoe het afloopt, vandaar dat je het boek moeilijk kunt weg leggen.
Er worden wel veel details bechreven, waardoor ik de neiging heb om tussen de regels door snel verder te lezen.
De houding van Hannah maakt me wat frusterend, omdat ik denk "loop weg, zoek hulp".
Maar aan de andere kant wordt haar liefde voor Axel ook goed beschreven waardoor je haar tweestrijd voelt en begrijpt waardoor ze toch bij hem blijft.
De laatste hoofdstukken zijn spannend en lees je aan een stuk door.

spannend!

Spannend van het begin tot het eind.

Het boek gaat over Hanna’s leven wat naar de buitenwereld perfect lijkt. Maar niets is minder waar want haar man Alex is een rijke gynaecoloog die haar leven compleet beheerst. Hij schrikt niet af van dominantie en geweld in hun huwelijk. Als Sonja...

lees verder

Het boek gaat over Hanna’s leven wat naar de buitenwereld perfect lijkt. Maar niets is minder waar want haar man Alex is een rijke gynaecoloog die haar leven compleet beheerst. Hij schrikt niet af van dominantie en geweld in hun huwelijk. Als Sonja, rechercheur bij de Utrechts politie tegenover hun komt wonen veranderd dat de levens van beide gezinnen. Ik vind de karakters goed uitgewerkt en naarmate het verhaal vordert kom je steeds meer te weten over het verleden van de personages. Ook het plot is heel goed uitgewerkt. Het verhaal begint in het begin van het boek met een moord en dan denk je wat heeft dit ermee te maken maar hoe verder men leest des te meer komt men te weten dat deze moord er zeker iets mee te maken heeft. De spanning zit er ook goed in en er zijn heel wat onverwachtse wendingen en als lezer wordt men vaak op het verkeerde been gezet. Dit is het eerste boek wat ik heb gelezen van Linda Jansma en de verwachtingen waren hoog want ik had heel veel positieve dingen over deze auteur gelezen maar deze verwachtingen zijn ook absoluut waar gemaakt en dit is zeker niet het laatste boek wat ik van haar ga lezen. Haar schrijfstijl is ook heel vlot waardoor het boek heel fijn leest en men het moeilijk aan de kant kan leggen.

Mijn eerste kennismaking met Jansma. Geen teleurstelling. Ik las het boek na een wat stugge roman van een Russische schrijver. Deze Tweestrijd werd een pageturner. Het slot van dit boek werd m.i. wat afgeraffeld. Jammer want de plot was uitstekend. Ik gaf het boek 3 duimpjes.

Wat een geweldig boek is dit zeg! Je begint eraan en kan gewoon niet meer stoppen. Ik vond het echt heel spannend en vond het leuk dat het door Hanna en Sonja verteld werd. Het boek leest echt heel fijn en krijgt van mij 5***** Ik denk dat ik nog weleens een boek van Linda Jansma ga lezen, ben benieuwd naar haar andere boeken. Dit boek was in ieder geval heel spannend!

3 reacties Alle reacties
avatar
Bimake
Ondertussen al haar boeken gelezen :) ben nu groot fan haha. Ik
vind caleidoscoop haar beste boek.
avatar
Boekenwurm1
Klikte te snel op verzenden. Toch blijft Tweestrijd mijn favoriet!

Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen. Geweldig boek, je blijft lezen...het is gewoon erg spannend opgebouwd. De emoties herken je zowel van Sonja als van Hanna. Wel moet ik zeggen dat ik het eind wel heel erg afgeraffeld vond, het had 50 pagina's langer kunnen duren. En erg toevallig dat Alex 2 x bijna bij een moord betrokken was. Maakte het verhaal onwaarschijnlijk. Ik vond Jansma's boek Houvast beter, maar dit boek spannender!

Wow wat een heftig boek zeg,en zo goed,en wat hem ik me vaak willen bemoeien met Hanna. En het ergste is nog dat het soms vaker gebeurd dan dat wij weten,maar het verhaal zit zo goed in elkaar van het begin tot het eind dat je het in een rap tempo uitleest. Gewoon geweldig

In een eenvoudige taal (dus voor een zeer breed publiek) wordt deze psychologische thriller aan de lezer voorgeschoteld. Het is bijna vanaf het begin voelbaar spannend, en je snapt niet hoeveel angst er in het lichaam zit van Hannah, waarom ze niet e...

lees verder

In een eenvoudige taal (dus voor een zeer breed publiek) wordt deze psychologische thriller aan de lezer voorgeschoteld. Het is bijna vanaf het begin voelbaar spannend, en je snapt niet hoeveel angst er in het lichaam zit van Hannah, waarom ze niet eerder weggaat van Axel, ver weg van het huiselijk geweld, de macht die Axel uitoefent is enorm en ik denk ook een maatschappelijk veel voorkomend probleem. Uitstekende trhiller, die misschien soms wat voorspelbaar is, maar dat was niet echt een minpunt.

Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen. Wederom een erg goed boek van Linda. Het boek leest vlot en blijft overal spannend, zonder de afloop te verraden. Maar wat heb ik me geërgerd aan Axel zeg!

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie