boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Vingervlug

Sarah Waters

4.3
31 waarderingen
  • ISBN: 9789038884356
  • Jaar: 2005
  • Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
  • Druk: 1ste
  • Genre: Romans
  • Pagina's: 559
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Weeskind Sue Trinder is als baby achtergelaten bij mevrouw Sucksby, die haar met ongewoon veel tederheid opvoedt. Meneer Ibbs, Sue's stiefvader, verdient de kost met het helen van gestolen goederen. Het huis waarin Sue opgroeit is een thuishaven en toevluchtsoord voor zakkenrollers en andere kruimeldieven. Wanneer de charmant ogende oplichter Richard Rivers, beter bekend als Gentleman, een duivels plan opstelt en Sue daarin betrekt, verandert haar leven voorgoed. Sue's aandeel in het plan bestaat eruit het dienstmeisje te worden van Maud Lilly, een naïef rijkeluismeisje dat samen met haar oom in een groot landhuis woont. Ze moet Gentleman helpen Maud te verleiden. Als dat lukt, krijgt Sue drieduizend pond van de enorme erfenis die Maud ontvangt als ze in het huwelijk treedt. Zodra de erfenis is veiliggesteld, wil Gentleman Maud laten opsluiten in een gekkenhuis. Sue gaat akkoord met het snode plan, maar algauw krijgt ze medelijden met Maud en raakt innig bevriend met haar. Totdat het ware plan van Gentleman duidelijk wordt, dat het begin is van een duizelingwekkende reeks verwikkelingen, waarin de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet en van de ene verbazing in de andere valt. Want is Maud wel zo naïef als ze zich voordoet? Welke relatie heeft zij met Gentleman? En welke vreemde rol speelt de oom van Maud, die zich zelden laat zien en dag en nacht bezig is met het overschrijven van boeken?

10 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Vingervlug (10)

De eerste keer dat ik iets lees van deze schrijfster en daar zal het niet bij blijven. Dit boek had me dadelijk te pakken, de achterbuurt van Londen, het huis op Brair het word allemaal prachtig weergegeven. Het verhaal van Maud zou misschien iets korter mogen, gewoonweg omdat het vooral een herhaling is van hoe de dames elkaar ontmoeten. Maar het doet geen afbreuk aan het verhaal! Prachtig en zeer verrassend plot wat wil je nog meer .

Een boek met verrassende plotwendingen, maar zo uitgebreid en saai omschreven dat ik er weken over heb gedaan. Het mag allemaal wel iets korter mevrouw Waters!

Wederom op het spoor gebracht door dizzie-lezers besloot ik Vingervlug van Sarah Waters maar eens te gaan lezen, ik had er wel een poosje tegen aan staan te hikken, gezien de dikte van het boek en de achtergrond waarin het verhaal zich afspeelt, wat ...

lees verder

Wederom op het spoor gebracht door dizzie-lezers besloot ik Vingervlug van Sarah Waters maar eens te gaan lezen, ik had er wel een poosje tegen aan staan te hikken, gezien de dikte van het boek en de achtergrond waarin het verhaal zich afspeelt, wat niet echt mijn pakkie an is. Ik vond de eerste 2 delen waarin de levens van en vanuit Sue en Maud worden beschreven best taai, af en toe dwaalden mijn gedachten ook wel eens af. Het laatste deel van het boek waarin de complotten tot een einde komen is prachtig en heel knap geschreven en alles bij elkaar maakt het toch tot een heel bijzonder en mooi boek.

Wat een geweldig boek. Ik kon het niet wegleggen. Ik houd erg van de boeken van Dickens en dit boek deed me regelmatig aan zijn boeken denken. Ik werd regelmatig op het verkeerde been gezet dus tot het einde aan toe bleef het verrassend.

Ik was bijzonder onder de indruk van dit boek. De taal, de uitstekende plot (ik was écht volkomen verrast door de plotwending, dat gebeurt toch niet vaak!) en de prachtige sfeertekeningen, goed gedaan!

Wat een prachtig en verrassend historisch, spannend verhaal! Het plot zit heel goed in elkaar en je wordt vooral in het begin voortdurend op het verkeerde been gezet. Ook de beschrijvingen van het leven in de Borough in Londen vond ik geweldig om te lezen. Het derde deel (het boek is opgebouwd in drie delen)had wel wat korter gekund maar het blijft een goed verhaal.

Mijn eerste boek van Sarah Waters was Fluwelen begeerte en daar was ik, ondanks het feit dat ik het na het 1e deel wat vond inzakken, zeer positief over. Daarom begon ik ook met veel enthousiasme aan Vingervlug. Ook dit boek bestaat uit drie delen en...

lees verder

Mijn eerste boek van Sarah Waters was Fluwelen begeerte en daar was ik, ondanks het feit dat ik het na het 1e deel wat vond inzakken, zeer positief over. Daarom begon ik ook met veel enthousiasme aan Vingervlug. Ook dit boek bestaat uit drie delen en ook hier had ik het gevoel dat het eerste deel het beste was. Ondanks het feit dat je telkens voor verrassingen kwam te staan vond ik het einde toch wel enigszins voorspelbaar en deel 2 en 3 hadden wat mij betreft aardig ingekort mogen worden. window.addEvent("domready", function(){var FO1279552734 = { movie:"http://www.youtube.com/v/uKOpYsb_LEc", width:"300", height:"247", majorversion:"8", build:"0", xi:"true" };UFO.create(FO1279552734, "divID1279552734");});

Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen.  Nadat ik enige tijd geleden De kleine vreemdeling van Sarah Waters gelezen had, wat ik ook prachtig vond, heb ik me door mede-dizziers laten adviseren om ook eens Vingervlug ...

lees verder

Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen.  Nadat ik enige tijd geleden De kleine vreemdeling van Sarah Waters gelezen had, wat ik ook prachtig vond, heb ik me door mede-dizziers laten adviseren om ook eens Vingervlug van haar te proberen en daar ben ik maar wát blij mee! Wat een heerlijk boek om te lezen was dit weer! De sfeer waarin het verhaal zich afspeelt, Engeland zo'n 150 jaar geleden, en de schrijfstijl van Sarah zijn werkelijk fantastisch! Het verhaal is ook met veel humor geschreven wat ik hierin erg knap vind. Maak kennis met de twee verschillende werelden van de slinkse Sue en Maud, het brave meisje en de ontluikende liefde tussen deze twee vrouwen en het duivels plan wat hierachter steekt. Maar pas op, niets is wat het lijkt! Het verhaal wordt om en om verteld door deze twee jonge vrouwen wat ook heel knap gedaan is, de karakters worden erg mooi neer gezet. Ik heb lang over dit boek gedaan, wat ik overigens helemaal niet erg vond, maar je moet ook goed opletten want je wordt telkens op het verkeerde been gezet. Ik ben Sarah Waters verslaafd! Ik heb fluwelen begeerte al klaar liggen om te lezen!

Genoten heb ik van dit boek,in het begin deed het me wel wat denken aan Oliver Twist Het boek geeft een kijkje in de negentiende eeuwse Londense onderwereld waar verraad en bedrog heel normaal zijn. Voor liefde en vriendschap lijkt geen plaats te zij...

lees verder

Genoten heb ik van dit boek,in het begin deed het me wel wat denken aan Oliver Twist Het boek geeft een kijkje in de negentiende eeuwse Londense onderwereld waar verraad en bedrog heel normaal zijn. Voor liefde en vriendschap lijkt geen plaats te zijn. Voor de meesten is geld het enige wat belangrijk is,dat is het wereldje waarin Susan leeft Je maakt ook kennis met de wereld van Maud waarin alle dagen op elkaar lijken, een hele andere wereld,wat mooi beschreven is. Het boek bestaat uit drie delen,eerst over het leven van Susan,dan over het leven dat Maud leidt en tenslotte weer over Susan Het is een mooi en meeslepend verhaal en lees zelf hoe schijn kan bedriegen en hoe ingenieus maar tevens ook doortrapt het werkelijke plan is. Snel lezen was er niet bij,je moest wel je hoofd er goed bijhouden,en wat werd ik op het verkeerde been gezet.

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat ik met veel plezier van Sarah Waters De kleine vreemdeling heb gelezen. Hoogste tijd dat ik weer eens een boek van deze dame onder handen ging nemen om te kijken of ook een tweede boek van haar bij mij i...

lees verder

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat ik met veel plezier van Sarah Waters De kleine vreemdeling heb gelezen. Hoogste tijd dat ik weer eens een boek van deze dame onder handen ging nemen om te kijken of ook een tweede boek van haar bij mij in de smaak zou vallen. En óf het in de smaak viel! Vingervlug ademt wederom de sfeer die me in De kleine vreemdeling ook al zo aansprak. Vervlogen tijden komen weer tot leven met het schrijftalent van Sarah Waters. Eenmaal begonnen kostte het me dan ook moeite om het boek los te laten. Wat was ook dit weer een heerlijk boek om te lezen, die Waters kan er wat van. Het verhaal is spannend en bezorgde me momenten dat ik toch met enige verbazing zat te lezen wat er allemaal gaande was. Zo plots en daardoor zó super zijn de wendingen in het verhaal. De kans is groot dat alle boeken van Waters op mijn boekenplank zullen verschijnen.

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie