boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Voor ik ga slapen

SJ Watson

3.6
48 waarderingen
  • ISBN: 9789041417244
  • Jaar: 2011
  • Uitgeverij: Anthos
  • Druk: 1ste
  • Genre: Literaire thrillers
  • Pagina's: 352
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Onze herinneringen bepalen onze identiteit. Maar wat als je geheugen elke dag opnieuw in je slaap wordt gewist? Christine wordt ’s ochtends wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis, naast een man die ze niet kent. Ze herinnert zich niets van wat er die nacht is gebeurd en besluit snel haar kleren aan te trekken en naar huis te gaan. Maar dan ziet ze zichzelf in de spiegel. Christine herkent zichzelf niet: ze is veel ouder dan ze dacht. De man vertelt haar dat hij Ben heet en dat ze al tweeëntwintig jaar getrouwd zijn. Dat ze in haar eigen huis is. En dat haar geheugen jaren geleden is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke nacht als Christine gaat slapen worden haar herinneringen gewist. Elke ochtend opnieuw moet iemand haar vertellen wie ze is. Christine is volledig afhankelijk van Ben. Maar als ze op advies van haar dokter een dagboek gaat bijhouden, ontdekt ze dat Ben haar lang niet alles vertelt. Voor ik ga slapen is een ongekende psychologische thriller over liefde, verlies en de betekenis van het leven.

23 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Voor ik ga slapen (23)

Het is heel bijzonder als je elke morgen opstaat en je niets meer kan herinneren van je leven van voor die morgen, dat overkomt Christine Lucas in Voor ik ga slapen, ze herinnert zich niet eens de man naast wie ze wakker wordt. Ze schakelt Dokter Nas...

lees verder

Het is heel bijzonder als je elke morgen opstaat en je niets meer kan herinneren van je leven van voor die morgen, dat overkomt Christine Lucas in Voor ik ga slapen, ze herinnert zich niet eens de man naast wie ze wakker wordt. Ze schakelt Dokter Nash in om haar te helpen, die adviseert haar een dagboek aan te leggen en dagelijks de zaken noteert van die dag, elke morgen wordt ze door de dokter gebeld waar ze het boek heeft neergelegd, en met het teruglezen komt ze langzaam maar zeker achter haar werkelijke leven zoals die geweest is voor haar geheugenverlies. Een originele thriller, en dat is op zich al bijzonder genoeg, omdat ik vind dat de meeste thrillers toch een beetje van het zelfde laken een pak is. Kortom, niks mis mee dit boekwerk.

Het concept van het verhaal is natuurlijk geweldig intrigerend! Maar hoe werk je zoiets uit, welke opties heb je voor je plot. Gezien het feit dat Christine elke keer als ze geslapen heeft al haar herinneringen kwijt is lijkt het aannemelijk dat het ...

lees verder

Het concept van het verhaal is natuurlijk geweldig intrigerend! Maar hoe werk je zoiets uit, welke opties heb je voor je plot. Gezien het feit dat Christine elke keer als ze geslapen heeft al haar herinneringen kwijt is lijkt het aannemelijk dat het een en ander herhaalt wordt, vaak net in een andere setting of met andere nuances. En toch ging het me door de traagheid vervelen. Het leest makkelijk zat maar kon me niet geheel grijpen; ik heb het boek meerdere malen opzij gelegd, om vervolgens tot een matig niet-geloofwaardig plot te komen. Laat ik niet vergeten dat het een debuut is met een heel lastig idee ten grondslag, daarom 3 duimpjes. Helaas niet een titel die ik zo weer zou doorlenen als aanrader.

Ik ben niet erg enthousiast over dit boek. Te langdradig, veel te veel herhalingen. Ook het einde is erg onwerkelijk. Vandaar maar 2 duimpjes.

Niet zozeer een thriller dan wel een mysterieus psychologisch verhaal. Ik vond het niet echt spannend maar was wel nieuwsgierig hoe het nu precies zat. Heel leuke aparte invalshoek, een hoofdpersoon die elke dag niet meer weet wat er daarvoor is gebeurd. Fijne schrijfstijl.

Goeie thriller waar de spanning flink wordt opgebouwd, het verhaal zit goed in elkaar. Apart verhaal ook, elke dag weer wakker worden en je geheugen kwijt zijn, verschrikkelijk!

Voor ik ga slapen vertelt het verhaal van Christine Lucas. Een vrouw die na iedere nacht, zich niets meer kan herinneren. Haar complete geheugen is gewist. Haar man Ben vertelt haar elke dag weer wie ze is, wie hij is en hoe ze haar geheugen heeft ve...

lees verder

Voor ik ga slapen vertelt het verhaal van Christine Lucas. Een vrouw die na iedere nacht, zich niets meer kan herinneren. Haar complete geheugen is gewist. Haar man Ben vertelt haar elke dag weer wie ze is, wie hij is en hoe ze haar geheugen heeft verloren. Christine houdt een geheim dagboek bij waarin zij opschrijft wat zij iedere dag meemaakt en wat ze zich herinnert. Maar is het allemaal wel waar wat haar man Ben haar verteld of is dit niet gehele waarheid? Christine gaat zich steeds meer herinneren met behulp van haar dagboek. Dit dagboek is ze op advies van haar dokter gaan bijhouden. Het boek is een psychologische thriller en op een prettige manier geschreven. Je moet wel blijven lezen en je leeft echt mee met Christine. Het einde van het boek is misschien wel een beetje voorspelbaar, maar het is echt een aanrader om te lezen!

Absoluut een goed boek. Het leest als een roman, maar met een spannend randje, dat steeds scherper wordt.

Super goed boek ! Zeker voor een debuut een heel spannend boek. Ik heb het met veel plezier gelezen. Het einde vond ik heel onverwacht en goed gevonden, ik was er zelf nooit op gekomen ! Kortom, een aanrader.

Goede psychologische thriller. Prima debuut!

Ik ga er niet heel erg veel over vertellen maar voor mij is dit boek een toppertje. Ook omdat dit een debuut is ! Echt een ware aanrader !

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie