boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Vrijdag

Loes den Hollander

3.8
49 waarderingen
  • ISBN: 9061123550
  • Jaar: 2006
  • Uitgeverij: Karakter
  • Druk: 1ste
  • Genre: Literaire thrillers
  • Pagina's: 304
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Delphi
Meer kenmerken

Met Vrijdag wordt de toon gezet voor een hele reeks spannende romans die snel zullen volgen (en waarvan er op dit moment alweer drie kant-en-klaar op publicatie liggen te wachten). Veel onderhuidse spanning en psychologische ontwikkeling; talloze levensechte personages en een herkenbare, vrouwelijke hoofdpersoon; ruim aandacht voor relaties en zaken die vrouwen bezighouden. Dat zijn de voornaamste ingrediënten van de literaire thrillers van Loes den Hollander. Het begon een paar weken geleden. Sandra stond voor de etalage van een schoenenwinkel in de Leidsestraat. Er stonden geen mensen naast haar. Ook niet achter haar, zag ze, toen ze achterom keek. Dat was vreemd, want ze had het gevoel dat er iemand in de buurt was. Sinds die middag heeft ze regelmatig de indruk dat ze wordt gevolgd… Sandra van Dalsum heeft het in haar leven prima voor elkaar. Ze is mede-eigenaresse van drie modezaken, ziet er voor haar 48 jaar goed uit en houdt er minnaars op na, zonder dat haar echtgenoot daar een probleem van maakt. Toch baart de jongere man met wie ze op dit moment een overspelige relatie heeft, haar zorgen. Want met deze scharrel gaat ze te ver, véél te ver zelfs… Vandaar dat ze zich gedwongen ziet er een punt achter te zetten. Maar een paar dagen nadat Sandra heeft besloten om hem dit mee te delen, wordt haar minnaar vermoord. In het hotelletje waar hij en Sandra elkaar altijd treffen… En waar hij op dat moment met een andere vrouw in bed lag… Deze gruwelijke ontdekking brengt een enorme schok teweeg, maar het leven van Sandra verandert pas écht in een nachtmerrie als duidelijk wordt dat de moordenaar het weleens op haar gemunt zou kunnen hebben. Ze moet onderduiken. Sandra van Dalsum, de vrouw die haar leven zo perfect geregeld had, moet nu de regie erover uit handen geven. Wanneer Sandra echter besluit om haar onderduikadres te verlaten om het heft weer in eigen hand te nemen, slaat de realiteit onmiddellijk genadeloos toe…

12 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Vrijdag (12)

De korte proloog in Vrijdag is meteen al veelbelovend. Het maakt je nieuwsgierig, wekt de indruk dat het boek spannend is en zorgt ook voor voldoende vraagtekens. Want wat is de aanleiding waarop deze proloog gebaseerd is. Het veelbelovende wordt al ...

lees verder

De korte proloog in Vrijdag is meteen al veelbelovend. Het maakt je nieuwsgierig, wekt de indruk dat het boek spannend is en zorgt ook voor voldoende vraagtekens. Want wat is de aanleiding waarop deze proloog gebaseerd is. Het veelbelovende wordt al meteen in het eerste hoofdstuk waargemaakt: Sandra van Dalsum heeft een affaire. Een voorbode van iets dat niet goed kan gaan. En dat gaat het ook niet. Want deze minnaar wordt vermoord. Samen met een andere vrouw waarmee hij blijkbaar ook iets heeft. Vanaf dat moment neemt het leven van Sandra een heel andere wending aan. Een beangstigende wending. Dit alles wordt door Loes den Hollander uitermate vakkundig gebracht. Waarbij ze er voor zorgt dat de spanning per hoofdstuk toeneemt. De lezer, ik in ieder geval wel, blijft daardoor geboeid en wil zo snel mogelijk weten wat de uiteindelijke afloop is. Deze afloop is min of meer verrassend. Maar, als je het boek nog eens in gedachten doorneemt, misschien ook weer niet. Vrijdag was de debuutthriller van Loes den Hollander en ook mijn eerste kennismaking met haar. Het was er een die me prima bevallen is. Als de andere boeken van Den Hollander dezelfde spanning, verrassing en snelheid hebben, zal ik ook de met veel plezier lezen. Dat weet ik nu al.

Gemakkelijk leesbaar boek.Mist diepgang maar dat doet aan de inhoud geen afbreuk.Ik heb me er zeker niet mee verveeld.

Ik heb dit boek gelezen omdat iedereen zo ontzettend weg is van Loes den Hollander. Ik kende haar hiervoor nog niet. Ik moet zeggen dat ik na dit eerste boek ook nog niet echt een grote fan van Loes den Hollander ben geworden. Maar ik gaf haar nog een kans en heb ook Zwanenzang gelezen. Zie mijn reactie op dat boek.

Een boek met veel spanning. De schrijfster laat je goed voelen wat de hoofdpersoon allemaal meemaakt. Ik dacht te weten wie achter de bedreigen en moord zat maar ik bleek het fout te hebben. Zeker een aanrader dit boek.

Weer een top boek van Loes den Hollander. Leest lekker, is gewoonweg verslavend!

Vrijdag is een boek dat lekker wegleest met de nodige spanning en een verrassende ontknoping. Ik had nog nooit een boek van Loes den Hollander gelezen,maar zal zeker een volgend boek nog eens lezen.

Een heerlijk spannend boek met een prettige schrijfstijl, zoals we gewend zijn van Loes. Dit boek is opnieuw een toppertje. Het leest als een trein en met een zucht heb ik het boek dichtgeklapt en vond het jammer dat het uit was. Een spannende ontknoping en haar boeken smaken naar meer. Op naar de volgende !

Het eerste boek dat ik van Loes den Hollander heb gelezen en het smaakt naar meer! Erg spannend geschreven en ook een verrassend eind.

Een geslaagde zakenvrouw die het niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw, maar nu duidelijk een stap te ver gaat met haar nieuwe lover. Maar juist op het moment dat ze aan stoppen denkt, staat haar nog veel meer ellende te wachten, zo heftig zelfs dat ze moet onderduiken. Een boek waar je door de bladzijdes heen "vliegt" omdat het lekker makkelijk wegleest / vlot geschreven is met een behoorlijke dosis spanning.

Goed boek van loes den hollander! Het leest lekker makkelijk,vlot geschreven. Toch nog een verrassend einde,dus tot het laatst toe,lekker spannend.

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie