boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Vuurtorenwachter

Camilla Läckberg

4.1
37 waarderingen
  • ISBN: 9789041416018
  • Jaar: 2010
  • Uitgeverij: Anthos
  • Druk: 1ste
  • Genre: Literaire thrillers
  • Pagina's: 464
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Inspecteur Patrik Hedström gaat na een langdurig ziekteverlof weer aan het werk. Hij is zijn kantoor nog niet binnen of hij krijgt al een moordonderzoek toegewezen. Er is een man gevonden in een flat, gedood door een schot in zijn achterhoofd. Het slachtoffer is Mats Sverin, en motieven voor de moord zijn moeilijk te vinden. Patrik begint met het in kaart brengen van Mats' leven en stuit daarbij op meer geheimen dan hem lief is. Waarom had Mats zo'n haast om van Göteborg terug naar Fjällbacka te verhuizen? Welke rol speelde hij in de verbouwing van een oud hotel tot een luxueuze spa? En is het toeval dat Mats' jeugdliefde Annie ook naar de kust is teruggekeerd? Ze hadden jarenlang geen contact, maar nu woont Annie op het eiland Graskär, waar haar familie generaties lang leefde. Een eiland vol geheimen en, zo gaat het gerucht, geesten.

18 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Vuurtorenwachter (18)

Eerste boek dat ik heb gelezen van deze schrijfster en zeker niet het laatste! Het verhaal is spannend maar ook ontroerend. Het boek maakt deel uit van een serie wat betreft de hoofdrolspelers maar ik had er geen moeite mee om snel in het verhaal te komen. Aanrader.

Vuurtorenwachter van Camilla Lackberg is het eerste boek van deze schrijfster die ik in handen kreeg nadat ik er verschillende lovende recensies over had gelezen.Gek genoeg heb ik niet geweten dat dit boek deel uitmaakt van een serie rond Patrik Heds...

lees verder

Vuurtorenwachter van Camilla Lackberg is het eerste boek van deze schrijfster die ik in handen kreeg nadat ik er verschillende lovende recensies over had gelezen.Gek genoeg heb ik niet geweten dat dit boek deel uitmaakt van een serie rond Patrik Hedström en andere personages uit het boek.Ik was een beetje dom.Ook bij het lezen van het boek had ik niet het gevoel ergens 'middenin' te zijn gekomen.Wel moest ik goed op blijven letten.Zoveel personages,namen,karakters en verhaallijnen maakte dat ik zo nu en dan even na moest denken wie,wie ook al weer was...en o,daar is weer een nieuw personage.Het is me nu duidelijk dat ik het mezelf een beetje moeilijk heb gemaakt.Had ik eerder de voorgaande boeken uit de serie gelezen dan waren de personages al bekend geweest.Welnu,mijn eerste kennismaking heeft me niet teleurgesteld,integendeel! Het thema in dit boek is vrouwenmishandeling.In dit boek lopen er twee verhaallijnen door elkaar.De schuingedrukte hoofdstukken speelt zich af rond 1870 en gaat over een jong gezin waarvan de man vuurtorenwachter is op het eiland Graskar.De jonge vrouw heeft geen fijn leven,ze wordt geestelijk en lichamelijk mishandelt door haar man en diens collega, die ook op het eiland woont.In het huidige verhaal is Graskar een toevluchtsoord voor een vrouw met haar zoontje,ook deze jonge vrouw wordt mishandeld door haar echtgenoot. Het boek zit psychologisch goed in elkaar!! 5 sterren

Na de cliffhanger in Zeemeermin was ik erg benieuwd naar het nieuwe boek Vuurtorenwachter van Camilla Läckberg. Vuurtorenwachter is het zevende deel in de serie boeken over Patrik Hedström en Erica Falk. Ik heb weer genoten van dit boek, alhoewel i...

lees verder

Na de cliffhanger in Zeemeermin was ik erg benieuwd naar het nieuwe boek Vuurtorenwachter van Camilla Läckberg. Vuurtorenwachter is het zevende deel in de serie boeken over Patrik Hedström en Erica Falk. Ik heb weer genoten van dit boek, alhoewel ik het niet het beste vind. Inspecteur Patrik Hedström is opgenomen geweest in het ziekenhuis en na langdurig ziekteverlof weer aan het werk gegaan. Erica zorgt thuis, dat alles op rolletjes loopt. Ze heeft samen met Anna een ongeluk gehad en heeft het gelukkig overleefd. Daarna is de tweeling gezond geboren. Anna daarentegen is minder fortuinlijk. In Fjällbacka wordt Mats Sverin doodgeschoten in zijn flat. Motieven zijn moeilijk te vinden, omdat Mats heel sympathiek gevonden werd door zijn collega ‘s. Vrienden heeft hij eigenlijk niet, maar zo gek is dat niet, omdat hij net verhuisd is uit Göteborg naar Fjällbacka. De politie doet ook navraag in Göteborg en daar blijkt, dat hij overhaast verhuisd is, nadat hij daar in elkaar geslagen was door jongeren. Mats heeft een baan aangenomen als hoofd financiën bij de gemeente. Hij was verantwoordelijk voor het toezicht op de financiering van verbouwing van een oud hotel tot een luxe spa. Heeft zijn dood daar iets mee te maken? Het motief kan ook liggen in het werk dat Mats Sverin eerder heeft gedaan in Göteborg, een organisatie die hulp biedt aan mishandelde vrouwen. Een oude jeugdliefde van Mats is ook teruggekeerd naar Fjällbacka. Ze hadden jarenlang geen contact. Op de middelbare school waren ze een stel, maar Annie wilde weg, naar de grote stad. Daar is ze getrouwd en nu heeft ze een kind. Ze is gevlucht naar het eiland Graskär met de vuurtoren, waar haar familie al generaties lang woonde, ook wel Schimmenscheer genoemd. Er gaan verhalen de ronde, over schimmen op het eiland. Een tweede verhaallijn gaat over het eiland Graskär ten tijde van 1870. Op dit eiland hebben generaties lang vuurtorenwachters gewoond. Het thema van Vuurtorenwachter is vrouwenmishandeling. Als je de verhaallijn uit 1870 leest, dan is vrouwenmishandeling niet alleen van deze tijd. Aan het eind komen alle verhaallijnen samen tot een verrassende ontknoping. Camilla Läckberg zorgt ervoor dat de lezer een band opbouwt met de hoofdpersonen. Ik vond het boek minder spannend dan Oorlogskind, maar evengoed leuk om te lezen: vier sterren.

Dit boek krijgt van mij 5 sterren. Het blijft tot op de laatste bladzijde spannend en het verhaal is totaal niet voorspelbaar door de verschillende verhaallijnen die er in zitten. Door omstandigheden heb ik 1,5 week over het boek gedaan maar ik zou het in 2 dagen kunnen uitlezen want eenmaal in het verhaal blijf je gewoon de bladzijden omslaan. Ik ben ook erg benieuwd naar haar volgende boek, heb in dit boek geen directe aanwijzing gevonden waar die over zou kunnen gaan.

Ik vond dit het minste boek van Camilla Lackberg. Ik hoop dat het volgende boek weer net zo goed is als haar andere boeken.

Mijn eerste van Camilla maar ik vond het erg goed, ga de rest ook lezen !!

Volgens mij is het meeste er al over gezegd. Goed verhaal, alle lijnen komen weer uit, maar dit was niet de spannendste. Maar wel weer een, die je snel uit wil lezen. Ik wacht weer af op de volgende Patrik en Erika.

Ik vond dit haar minste boek, heb er erg lang over gedaan het uit te lezen. Ook niet zo'n sterk einde, wel onverwacht!

Vuurtorenwachter is de nieuwe thriller van Camilla Lackberg, die een paar maanden later plaatsvindt dan het einde van Zeemeermin. Ook hier lopen weer het verleden en heden door elkaar, een formule die, wanneer ze hem toepaste, voor Camilla nog altijd...

lees verder

Vuurtorenwachter is de nieuwe thriller van Camilla Lackberg, die een paar maanden later plaatsvindt dan het einde van Zeemeermin. Ook hier lopen weer het verleden en heden door elkaar, een formule die, wanneer ze hem toepaste, voor Camilla nog altijd goed heeft uitgepakt. In dit boek probeert Camilla ook zeker het verleden en heden met elkaar te verweven, maar voor mijn gevoel lukt dat iets minder goed dan in haar vorige boeken. Ik lees liever het hier en nu in De vuurtorenwachter, dan de verhaallijn die 'toen' afspeelde. In haar andere boeken las ik de verhaallijn van vroeger, net zo graag. Overigens zit er nog steeds groei en verhaal in de boeken van Camilla, het is weer vertrouwd thuiskomen qua sfeer en personages. Met elk stukje dat ze schrijft vanuit het perspectief van de verschillende personages blijft ze mij ook weer nieuwsgierig maken naar de volgende stukken, zo nieuwsgierig dat ik als het ware door het boek gevlogen ben. Dat vind ik dan wel een minpunt: De boeken van Camilla zijn altijd weer te snel uit. Ik kijk weer met plezier uit naar het volgende boek!

Wat is ze toch goed geworden én gebleven, deze Läckberg. Jammer dat de cliffhanger, zoals in Steenhouwer, Zusje en (vooral!) Zeemeermin, dit keer ontbreekt. Maar dat maakt niet minder nieuwsgierig naar een volgend deel. Een ander punt van kritiek z...

lees verder

Wat is ze toch goed geworden én gebleven, deze Läckberg. Jammer dat de cliffhanger, zoals in Steenhouwer, Zusje en (vooral!) Zeemeermin, dit keer ontbreekt. Maar dat maakt niet minder nieuwsgierig naar een volgend deel. Een ander punt van kritiek zou kunnen zijn dat je de delen echt in volgorde moet lezen. Iemand die Vuurtorenwachter koopt als eerste Läckberg, mist volgens mij heel veel hints, verbanden, historie etc. Je moet dus bij deel 1 beginnen en doorstomen. Persoonlijk lijkt mij dat meer een voordeel dan een nadeel… Verder kan ik werkelijk geen negatieve dingen verzinnen: het verhaal loopt weer als een trein. Het lijkt wel of ze een stuk of 15 verhaaltjes heeft geschreven, in stukken heeft geknipt en om en om achter elkaar heeft gezet, waarbij het als een vloeiende golfbeweging leest. Zo knap: je komt na iedere witregel weer in een andere setting terecht en ze zijn allemaal even boeiend. Ook de cursieve stukken uit het verleden zijn prachtig geschreven. En natuurlijk komen alle verhaallijnen gewoon weer op het eind bij elkaar. Met toch weer verrassende wendingen. Een getalenteerde dame! Nu weer met ongeduld uitzien naar haar volgende boek!!

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie