boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Waarheen je ook vlucht

Elizabeth Haynes

4.3
43 waarderingen
  • ISBN: 9789023471615
  • Jaar: 2011
  • Uitgeverij: Cargo
  • Druk: 1ste
  • Genre: Thriller
  • Pagina's: 448
  • Taal: Nederlands
  • Toegevoegd door: Arthur
Meer kenmerken

Niemand gelooft Catherine als ze wordt bedreigd door haar aantrekkelijke en charmante vriend Lee. Hij probeert absolute controle over haar leven te krijgen en manipuleert haar vrienden. Volledig op zichzelf teruggeworpen, bedenkt ze een plan om te ontsnappen aan haar dubieuze geliefde - een plan dat ze ternauwernood overleeft. In een andere stad probeert Catherine enkele jaren later haar leven opnieuw op te bouwen en het verleden achter zich te laten. Langzaam maar zeker leert ze weer in zichzelf te vertrouwen en krijgt ze haar dwangmatige obsessies onder controle. Maar altijd blijft de angst bestaan dat ze Lee ergens op straat zal tegenkomen.

22 recensies

Heb je dit boek gelezen? Schrijf een recensie.

Schrijf recensie

Recensies over Waarheen je ook vlucht (22)

Niet mijn soort thriller

Alhoewel goed geschreven heb ik dit boek gedeeltelijk diagonaal gelezen. Het kwam heel langzaam op gang en kabbelde voort. Er was weinig echte spanning en je ziet al heel snel waar het verhaal naar toe gaat. Toch nog 3 sterren omdat het boek wel goed geschreven is.

Mooi boek die laat zien wat geweld in een relatie allemaal kan doen. Soms werd het steeds terugkerende dwangmatige gedrag een beetje teveel, maar de spanning maakte veel goed. Echt een fijn boek!

Tjonge wat een debuut. Ik heb van het begin tot het eind genoten. Schrijf maar lekker door Elizabeth. U heeft er een fan bij! Voor mij is dit boek 5 duimpjes waard!

Beetje lang slepend verhaal wat wel goed werd verteld maar waarin je het plot wel duidelijk zag aankomen. Het boek had genoeg gehad aan de helft van de pagina's!

Hoewel je vanaf het begin weet wat er ongeveer is gebeurd en wie de dader is, is dit boek ongelooflijk spannend. Vanaf het begin is het onheilspellend en dreigend, zo erg dat je zowat zelf de neiging krijgt om ramen en deuren te gaan controleren . De...

lees verder

Hoewel je vanaf het begin weet wat er ongeveer is gebeurd en wie de dader is, is dit boek ongelooflijk spannend. Vanaf het begin is het onheilspellend en dreigend, zo erg dat je zowat zelf de neiging krijgt om ramen en deuren te gaan controleren . De schrijfstijl is prettig en de schrijfster wisselt tussen heden en verleden door middel van hoofdstukken met een datum er boven. Eindelijk eens een boek dat met recht 'literaire thriller' is genoemd! Ik ben zeer benieuwd of haar volgende boek ook zo pakkend zal zijn!

Waarheen je ook vlucht vertelt het verhaal van Cathy Bailey. Een 28-jarige vrouw die in Londen leeft. Het verhaal wisselt tussen de gebeurtenissen in 2003/2004 en 2008/2009/2010. In de latere periode heeft Cathy last van post-traumatische stressstoor...

lees verder

Waarheen je ook vlucht vertelt het verhaal van Cathy Bailey. Een 28-jarige vrouw die in Londen leeft. Het verhaal wisselt tussen de gebeurtenissen in 2003/2004 en 2008/2009/2010. In de latere periode heeft Cathy last van post-traumatische stressstoornis en OCD (Obsessive–compulsive disorder). Ze moet van zichzelf continu alles controleren. De gebeurtenissen in 2003/2004 laten haar onder continue spanning leven, ze is een totaal ander persoon geworden. De spanning is heel de tijd aanwezig in het boek, is nooit weg. Een niet-standaard onderwerp in een thriller en dit maakte het boek intrigerend. Ook de post-traumatische stresstoornis en OCD maakten het boek interessant om te lezen. Elizabeth Haynes heeft een boek gelezen dat onmogelijk weg te leggen is, je moet wel verder lezen.

Een geweldig debuut van deze schrijfster! Onderhoudend geschreven, erg fijne schrijfstijl. Het eerste deel van dit boek is niet bijzonder spannend, maar je wilt wel doorlezen. De spanning komt later pas los in dit boek. Wat ik ook fijn vindt zijn de ...

lees verder

Een geweldig debuut van deze schrijfster! Onderhoudend geschreven, erg fijne schrijfstijl. Het eerste deel van dit boek is niet bijzonder spannend, maar je wilt wel doorlezen. De spanning komt later pas los in dit boek. Wat ik ook fijn vindt zijn de niet al te lange hoofdstukken, het verhaal speelt zich af in het heden (2007) en verleden (2003). Het is niet voor te stellen dat soort dingen gebeuren : Intimidatie, bedreiging, mishandeling, vernedering. Petje af voor dit mooie boek, zeker een aanrader, ik heb het grootste gedeelte in een hele zondag uitgelezen! Aanrader!

Heb dit boek ook net uitgelezen en ik sluit mij geheel bij onderstaande reactie aan, alléén krijgt het boek van mij zelfs 5 duimpjes!

Catherine gaat veel uit met vriendinnen en gaat dan helemaal uit haar dak. Ze ontmoet Lee in een bar, waar hij werkt. Lee is aantrekkelijk en charmant. Niemand wil Catherine dan ook geloven als hij haar bedreigt. Hij is een grote manipulator en palmt...

lees verder

Catherine gaat veel uit met vriendinnen en gaat dan helemaal uit haar dak. Ze ontmoet Lee in een bar, waar hij werkt. Lee is aantrekkelijk en charmant. Niemand wil Catherine dan ook geloven als hij haar bedreigt. Hij is een grote manipulator en palmt haar vrienden helemaal in. Het tweede verhaal speelt zich vier jaar later af en wordt afgewisseld met het eerste verhaal. Dat is in het begin een beetje verwarrend, maar went al snel. Catherine heeft last van angstaanvallen en is dan helemaal in paniek. Stuart, die boven haar woont, probeert langzaam haar vertrouwen te winnen. Hij heeft wel verstand van haar toestand, omdat hij werkt als klinisch psycholoog. Catherine lijdt aan OCD ( Obsessive Compulsive Disorder). Langzaamaan gaat ze ook weer vertrouwen in zichzelf stellen. Door goede beschrijvingen van haar toestand begrijp je hoe OCD werkt en kun je je inleven in het leven van Cathy, zoals ze zich nu noemt. De hoofdpersoon is zeer goed neergezet en uitgewerkt. Het boek is ook  spannend. Je voelt de dreiging duidelijk. Ik vond het boek toch geen vijf sterren waard, zoals andere lezers. Het boek hield mij niet zo in spanning, dat ik het niet meer weg kon leggen. Dat is toch een criterium voor vijf  sterren voor mij, of dat het boek mij lang, nadat ik het gelezen heb, blijft bezighouden. Elizabeth Haynes weet waar ze over schrijft. Ze werkt als misdaadanaliste bij de Britse politie. Haar ervaringen heeft ze verwerkt in dit verhaal over huiselijk geweld en dwangneurose. Waarheen je ook vlucht is een mooi debuut, vier sterren zeker waard! Verstuurd vanaf mijn i- pad.

Super goed boek!! Een echte aanrader.

Meer recensies Laden...

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie