boekkaft
Niet verkrijgbaar in Dizzie winkel

Waarom we allemaal van Mars komen

Cordelia Fine

0 waarderingen
ISBN:
9789020995770
Jaar:
2011
Uitgeverij:
The House of Books
Druk:
1ste
Genre:
Algemeen
Pagina's:
360
Originele taal:
Nederlands
Toegevoegd door:
Sandra
Meer kenmerken

Hoe neuroseksisme aan de basis ligt van de verschillen tussen man en vrouw.

Vrouwen kunnen van nature niet kaartlezen en mannen zijn niet in staat tot empathie? In dit spraakmakende boek veegt Cordelia Fine alle vooroordelen over man-vrouwverschillen van tafel. Deze verschillen zijn niet aangeboren, maar aangeleerd, beweert de Britse psychologe.

Steeds meer mensen geloven dat er een aanwijsbaar biologisch verschil bestaat tussen het mannelijke en vrouwelijke brein. Het bewijs dat populair-wetenschappelijke onderzoekers als John Gray, Simon Baron-Cohen en Leonard Sax hiervoor aanhalen, is volgens Cordelia Fine echter flinterdun.

Grappig, erudiet én gepassioneerd schrijft Fine in haar nieuwe boek dat mannen en vrouwen niet verschillen omdat hun hersenen zijn voorgeprogrammeerd, nee, ze wijt het aan neuroseksisme. Aan de hand van talloze wetenschappelijke onderzoeken laat ze zien hoe gemakkelijk de hersenen en daardoor ook het gedrag zich laten vormen door de opvoeding en culturele factoren.

Heb jij dit boek gelezen? Schrijf hier jouw recensie

Jouw waardering voor dit boek: 0
Dizzie

Let op!

Let op: Je bevindt je nu in de speeltuin van Dizzie. Dit is een testomgeving.
Dat betekent dat alles wat je hier invult of aanpast uiteindelijk verwijderd wordt. De aanpassingen worden ook niet opgeslagen bij je profiel.

Aanpassingen op het huidige Dizzie.nl worden natuurlijk wel gewoon opgeslagen.